Pentru ca in joc este postul sau si al lui Cornel Talnar, oficialul dinamovist din Stefan cel Mare are ultimul cuvant in ceea ce priveste transferul unui fotbalist, mai ales daca acesta este strain.

Cornel Dinu, administratorul delegat al dinamovistilor, investit cu atributii de director tehnic dupa demisia lui Walter Zenga, a tinut sa aiba ultimul cuvant in ceea ce priveste transferurile din aceasta iarna, mai ales cele ale strainilor, in conditiile in care de randamentul acestora depinde, in mare masura, mentinerea sa si a lui Cornel Talnar pe banca tehnica a echipei si in sezonul urmator. Actionarii dinamovisti au tratat in aceasta iarna cu mai multi jucatori, insa la multi dintre acestia s-a renuntat, desi se ajunsese la un acord, dupa ce au intrat sub „lupa lui Dinu”. „Noi putem sa il luam, dar trebuie sa isi dea acordul si dom' profesor. De el depinde acum”, declara in urma cu cateva zile vicepresedintele Vasile Turcu, referindu-se la unul dintre jucatorii care nu au fost insa pe placul lui Dinu. De altfel, reorientarea alb-rosiilor in aceasta campanie de transferuri catre piata din spatiul ex-iugoslav se datoreaza si afinitatii pe care administratorul delegat dinamovist o are catre fotbalistii din aceasta zona.

Daca in ultimii ani Dinu a criticat experimentele cu fotbalisti straini de la Dinamo, acum acesta s-a vazut nevoit sa apeleze tot la piata externa pentru a acoperi plecarile lui Radu Stefan si Claudiu Niculescu. „Nu gasim solutii in propria curte?”, i-au intrebat conducatorii pe cei doi tehnicieni dupa plecarile lui Radu Stefan si Niculescu. Cum Dinu si Talnar nu au dorit sa riste, s-a ajuns la o solutie de compromis. Pe langa fotbalistii adusi "de afara", au fost promovati la prima echipa si jucatori de la satelit. Ultimul exemplu este Lemnaru, golgheterul de la Dinamo II, care a ajuns in Antalya la pachet cu cea mai recenta achizitie, argentinianul Osvaldo Miranda.

Daca au rezultate, raman
In transferul fundasului central Pekaric, de la Vojvodina Novi Sad, Dinu s-a implicat personal, el fiind de altfel primul oficial al clubului din Stefan cel Mare care s-a deplasat in Serbia pentru a discuta cu jucatorul. „Transferurile nu au fost hotarate de mine si de domnul Borcea, ci de toti cei care investim la aceasta echipa, dar numai dupa ce ne-am consultat cu staff-ul tehnic, care si-a inaintat cerintele. Pana in vara Talnar si domnul Dinu vor raspunde de echipa, si daca vor avea rezultate, vor ramane in aceleasi pozitii”, a explicat ieri Vasile Turcu. De altfel, administratorul delegat dinamovist fusese avertizat inca din momentul in care a preluat atributiile de director tehnic de responsabilitatea pe care si-o asuma. „Esti direct raspunzator de rezultatele echipei”, l-a anuntat la acea data presedintele executiv, Cristi Borcea.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.