Prima zi, doua infrangeri, asa s-ar caracteriza pe scurt, inceputul disputei dintre Romania si Franta. Statistic victoria le era asigurata francezilor, insa optimismul jucatorilor nostri, ne-a permis sa visam mai mult.

Tenismenii romani au pierdut ieri primele doua partide ale intalnirii de la Sibiu, din Cupa Davis, cu Franta. Victor Hanescu a pierdut in fata numarului 7 mondial, Richard Gasquet, in minimum de seturi: scor 7-6 (5), 6-4, 7-5. In timp ce Andrei Pavel, liderul tricolorilor, a reusit sa ii fure un set adversarului sau, Jo-Wilfried Tsonga, finalistul de la Australian Open.

Hanescu a inceput bine, a luat repede un break si s-a tinut bine pana la 6-6, unde a ajuns nu fara emotii, dupa ce a salvat o minge de set. In tie-break, Hanescu a ratat prima ocazie de a castiga setul, in timp ce adversarul sau si-a fructificat a doua minge de set. Setul doi s-a jucat la serviciu, francezul castigand cu 6-4. Setul al treilea parea sa se dispute tot pe serviciu, dar in avantajul romanului. Insa Gasquet a reusit un break dupa un punct refuzat romanilor de catre arbitri. Gasquet a adus primul punct Frantei, terminand cu 7-5, setul final. "Am fost dezamagit dupa ce am pierdut primul set, dar, daca erau atat de buni cum scrie pe hartie, scorul ar fi fost mult mai lejer", a declarat pentru Romania Libera, Victor Hanescu.

Desi avea de partea lui experienta si publicul, liderul echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel, nu a reusit invinga finalistului de la Australian Open, Jo-Wilfried Tsonga, decat in primul set, pe care de altfel si l-a si adjudecat. Tsonga a demonstrat ca reusita de la Melbourne nu a fost o intamplare. Cu un serviciu de exceptie, Tsonga a pierdut un singur set in fata romanului, impunandu-se in final, cu 7-6, 6-4, 6-4, 6-4.

Ilie Nastase considera ca jucatorii nostri au avut o prestatie de exceptie, relateaza Cotidianul. "Este nedrept scorul de pe tabela. Atat Pavel cat si Hanescu au jucat extraordinar si au fost aproape de victorie. A fost cel mai bun tenis pe care l-am vazut eu in Romania. Pavel a demonstrat ca este in continuare omul de baza din echipa noastra si va trebui sa ne rugam de el sa continue pentru ca joaca inca la cel mai inalt nivel. Din nefericire, avem ca adversara la Sibiu o echipa extrem de puternica", a spus presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase.

Si francezii considera ca jucatorii romani sunt adversari puternici. “A fost un meci frumos, si este bine pentru mine ca am castigat repede, in trei seturi. Hanescu este un mare jucator, ne-am intalnit si la Roland Garros, insa azi am fost mai increzator”, a declarat dupa meci Gasquet. “Cand esti numarul 7 ATP, dupa ce ai jucat cu crema tenisului mondial, e mai usor, te simti altfel. A fost mai bun. Este greu de spus ce a lipsit. Poate putina sansa, poate putina atentie”, a explicat Hanescu infrangerea.

Victor Hanescu spre la o victorie in fata lui Tsonga, jucator mai putin experimentat si mai impulsiv. “Sper sa fac un meci mai bun in fata lui Tsonga, pentru ca el este un jucator mai impulsiv, care nu asteapta in fundul terenului, care se implica in joc. Azi am fost lipsit de putina sansa, pentru ca psihic cred ca am tratat cores­punzator meciul”, citeaza Jurnalul National.

Ca si anul trecut, la Clermont-Ferrand, putinele sperante ale romanilor se agata acum de dublul Florin Mergea / Horia Tecau, obligat sa castige disputa de azi cu Arnaud Clement si Michael Llodra (finalisti la Australian Open), pentru a-i mentine pe tricolori in meci, anunta Evenimentul Zilei.

Astazi de la ora 14, este programat meciul de dublu in care romanii Horia Tecau si Florin Mergea trebuie sa joace cu finalistii de la Australian Open, Michael Llodra si Arnaud Clement, informeaza Gandul.

Multe locuri goale

Pentru acest joc cu Franta, Federatia Romana de Tenis a scos la vanzare doar 100 de bilete, aspect care a generat un scandal imens. Cu toate acestea, destul de multe locuri din Sala Transilvania au ramas ieri libere. De ce? In primul rand pentru ca invitatii FRT nu au dorit sa vina la meciuri si in al doilea rand pentru ca destul de multe bilete au ajuns in posesia bisnitarilor. Cu o ora inaintea inceperii partidei Hanescu - Gasquet, un brunetel grasut, imbracat in trening, avea la vanzare nu mai putin de 15 bilete la intalnirea de Cupa Davis. Adica, 15% din totalul biletelor scoase la vanzare.

Pentru a reusi sa cumpere bilete, oamenii au stat la rand inca de la 5 dimineata. Numai cei care au stiut sa dea mai repede din coate si picioare, au reusit sa prinda loc:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.