Nefericitul thailandez s-a ales cu 50 de puncte de sutura si un deget rupt, politia facind uz de arma pentru a-l salva.
Cel mai dur caz de agresiune la adresa unui arbitru s-a produs in Thailanda. Un cavaler al fluierului a fost agresat de intreaga echipa dupa ce a avut curajul sa elimine trei jucatori la un meci de baraj pentru promovarea in prima liga. Arbitrul Prakong Sukguamala a avut nevoie de 50 de puncte de sutura si a avut un deget rupt, dupa ce a fost atacat de jucatorii formatiei Kuiburi FC, furiosi pentru cele trei cartonase rosii la meciul pierdut cu scorul de 1-4 in fata echipei Kasem Bundit, a anuntat ziarul “Thai Rath”. Jucatorii au fost dispersati dupa ce politia a tras focuri de arma in aer. Acestia l-au urmarit pe arbitru in birourile stadionului, unde oficialul s-a lovit de o oglinda si a ramas cu taieturi pe tot corpul. Prakong a declarat postului de televiziune Channel 3 ca a fost obligat sa se incuie in vestiar pentru a scapa de atacatori. Tot la Channel 3, antrenorul echipei Kuiburi l-a acuzat pe Prakong de arbitraj partial si a mentionat ca a cerut jucatorilor sai sa dea dovada de retinere atunci cind situatia a degenerat. Prakong a insistat ca a arbitrat corect si a subliniat ca forul thailandez i-a cerut sa depuna plingere impotriva formatiei Kuiburi.

Arbitrii romani, pentru a evita astfel de incidente, au ales sa se pregateasca intr-un cantonament in Turcia. Cei 70 de arbitri ai Ligii I (26 de centrali si 44 de arbitri asistenti), impreuna cu alti 76 de cavaleri ai fluierului din ligile inferioare, vor pleca simbata in Antalya, pentru un program de pregatire fizica si teoretica. "Cursul va incepe efectiv duminica. Dimineata vor avea in program pregatire fizica pe grupe, urmind ca dupa-amiaza sa aiba loc deschiderea oficiala, sustinerea testarii teoretice si, apoi, prezentarea de teme privind activitatea de arbitraj. In urmatoarele zile se va continua cu acest program, in speta, dimineata, antrenamente fizice monitorizate si coordonate de un instructor, partea a doua a fiecarei zi fiind rezervata temelor teoretice", a spus Gheorghe Constantin, presedintele CCA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.