Portughezul Josť Mourinho, antrenorul lui Chelsea, a fost suspendat doua etape, desi a avut dreptate, sustine cotidianul Evening Standard, care citeaza un raport al unui membru UEFA.

Arbitrul suedez Anders Frisk si antrenorul Frank Rijkaard au avut o scurta discutie la pauza meciului FC Barcelona - Chelsea, conform raportului intocmit de un membru al UEFA. Raportul francezului Pascal Fratellia - responsabil cu locurile oficialilor UEFA pe stadion - din care cotidianul englez publica mai multe fragmente, confirma ca arbitrul suedez si antrenorul olandez au avut o scurta discutie, pe 23 februarie, la pauza acestui meci.

"Arbitrul ne-a spus ca a avut o discutie cu Frank Rijkaard de pe teren pana in fata usii inchise a vestiarului sau. Rijkaard a dorit sa-l salute pe Frisk la intrarea in tunel si apoi a incercat sa-i vorbeasca in timp ce urcau scarile. Frisk ne-a spus ca i-a transmis lui Rijkaard ca nu este nici locul si nici momentul pentru a discuta o faza din meci si i-a cerut, in timp ce se afla in usa vestiarului, care era tot inchisa, sa se duca in vestiarul sau", se arata in acest raport.

Citeste si:

CONFIRMARI

Aceste informatii sprijina versiunea prezentata de antrenorul de la Chelsea, portughezul Josť Mourinho, care a denuntat discutia dintre Frisk si Rijkaard si a dat asigurari ca l-a vazut pe olandez intrand in vestiarul arbitrilor. Mourinho a lasat sa se inteleaga ca aceasta discutie a influentat desfasurarea meciului. In repriza secunda, arbitrul suedez l-a eliminat pe atacantul Didier Drogba, in timp ce Chelsea conducea cu scorul de 1-0. UEFA a decis sa deschida o procedura disciplinara impotriva lui Josť Mourinho, care a fost acuzat de declaratii mincinoase si a fost suspendat doua meciuri. Arbitrul Frisk a decis sa se retraga din activitate, dupa ce a primit amenintari cu moartea din partea suporterilor englezi.