Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal va certifica modificarea sistemului competitional. In aceeasi sedinta, Mircea Sandu va prezenta raportul de activitate pe anul 2004 si va supune votului bugetul de venituri si cheltuieli din 2005.

Dupa 14 ani de domnie in fruntea fotbalului romanesc, Mircea Sandu nu va mai parca, din decembrie, Mercedesul in fata sediului FRF. Dupa anuntul oficial, presedintele FRF si-a chemat armata de contabili si luni va da publicitatii bilantul financiar pe 2004, dupa care se va lauda, intr-un raport de activitate, cu (ne)realizarile din acelasi sezon competitional.

Si pentru ca se lauda ca este un om echilibrat, Nasu’ a decis sa revina la un sistem competitional cu 18 echipe in Divizia A, asa cum de altfel l-a mostenit in 1990. Conform regulamentului, orice modificare de sistem competitional care poate afecta calendarul international se anunta cu cel putin un an inainte de intrarea ei in vigoare, insa, tinind cont de numele sonore aflate la retrogradare, oricind pot aparea surprize din partea masinii de vot, formata din aceiasi presedinti de cluburi si de asociatii judetene.
Modificari in 2005-2006

Comitetul Executiv al FRF a propus, in luna ianuarie, un proiect care vizeaza modificari de structura abia din sezonul 2006-2007. In varianta propusa de FRF, din sezonul 2006-2007, Divizia A ar avea 18 echipe, din care, la finalul campionatului, vor retrograda formatiile clasate pe locurile 15, 16, 17 si 18. Divizia B ar urma sa aiba doua serii a cite 18 echipe. Primele doua echipe clasate din fiecare serie vor promova in Divizia A, iar formatiile clasate pe locurile 15, 16, 17, 18 vor retrograda in Divizia C.

Divizia C va fi compusa din sase serii a cite 18 echipe. Cistigatoarele celor sase serii vor promova in Divizia B, alaturi de doua formatii clasate pe locul secund care vor cistiga turneele de baraj. Echipele clasate pe locurile 16, 17 si 18 din fiecare serie vor retrograda in Divizia D. In sezonul 2005-2006, vor retrograda in Divizia B echipele de pe locurile 15 si 16, urmind a promova echipele clasate pe primul loc in cele doua serii ale esalonului secund. Pentru ultimul loc care asigura promovarea se va organiza un turneu de baraj intre echipele clasate pe locul doi in fiecare serie a Diviziei B. Meciurile de baraj se vor disputa pe un teren neutru, dupa sistemul fiecare cu fiecare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.