Nationala masculina de tenis a Romaniei va intalni echipa Frantei, in primul tur al Grupei Mondiale din cadrul Cupei Davis, in Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu. Partida va incepe astazi de la ora 13.00, cu primele doua meciuri de simplu, maine urmand a se disputa partida de dublu, iar in ultima zi, duminica, ultimele doua confruntari de simplu.

Este a doua oara in mai putin de un an, cand ne luptam cu Nationala Frantei. La ultima intalnire, Romania a pierdut in fata Frantei, cu scorul de 1-4. Infrangerea nu i-a demoralizat pe componentii echipei noastre, aceeasi din 2007, care au afisat o atitudine optimista inaintea startului partidei.

Chiar daca la Sibiu presiunea psihica va fi uriasa si, cu exceptia lui Jo-Wilfried Tsonga (care l-a inlocuit pe Sebastien Grosjean), vor avea aceiasi adversari de anul trecut, romanii s-au declarat convinsi ca acum se vor putea impune in fata favoritilor, relateaza Romania Libera. "E greu sa faci o promisiune, dar trebuie sa facem o surpriza. Antrenorii sunt suta la suta convinsi ca vom castiga, iar noi - mie la mie! Suntem constienti ca acasa e mai multa presiune, dar de fiecare data publicul ne-a ajutat in momentele dificile", a spus Andrei Pavel, cel mai experimentat component al echipei noastre de Cupa Davis, care a dus greul competitiei in ultimii zece ani. "Noi venim la Cupa Davis sa ne reprezentam tara. Sa joci pentru Romania e superb. E adevarat ca e presiune mare si e mult mai greu, dar nu cred ca unul dintre noi ar raspunde 'nu>> la o convocare", a adaugat Andrei Pavel, care in prima partida de simplu il va avea ca adversar pe tanarul Jo-Wilfried Tsonga.

Conform tragerii la sorti, Victor Hanescu debuteaza azi, de la ora 13.00, in primul meci al intalnirii, cu Richard Gasquet, iar in cel de-al doilea, Andrei Pavel va da piept cu finalistul de la Australian Open, Jo-Wilfried Tsonga. Partida de dublu va avea loc, maine, de la ora 14.00, intre perechile Florin Mergea/Horia Tecau si Arnaud Clement/Michael Llodra. Ultimele doua intalniri se vor disputa duminica, incepand de la ora 13.00, dupa urmatorul program: Pavel - Gasquet si Hanescu - Tsonga. Partidele vor fi transmise in direct de Tvr.

Gardianul publica opiniile oficialilor, in legatura cu ordinea partidelor. Antrenorul echipei Romaniei, Florin Segarceanu, considera ca ordinea meciurilor nu este atat de importanta. „Daca intalneam un adversar mai slab, atunci era bine ca numarul 1 de la noi sa joace primul. Nu este insa cazul cu Franta”, a explicat Segarceanu, el fiind contrazis de Victor Hanescu: „De obicei, cand joci al doilea, esti acomodat deja cu sala, cu spectatorii. La primul joc, presiunea este mai mare. Dar acum nu mai avem ce face”.

Desi echipa noastra porneste cu sansa a doua, jucatorii sunt increzatori. "Daca voi juca de la scorul de 1-0 pentru noi, va fi mult mai bine, iar presiunea va fi pe jucatorii francezi. Ar fi incredibil", a declarat pentru Ziua, liderul echipei noastre, Andrei Pavel, increzator ca Victor Hanescu poate face o surpriza cu Richard Gasquet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.