Fosta mare campioana Gabi Szabo risca sa-si ruineze, in cel mai scurt timp, imensa reputatie construita cu sacrificii imense, pe parcursul a aproape 20 de ani de cariera in concursurile mondiale de atletism. Multipla campioana europeana, mondiala si olimpica a fost angajata ilegal, zilele trecute, de Nicolae Marasescu, nasul sau, in functia de secretar federal pe probleme internationale.

Dedesubturile acestei afaceri in care, pe linga Szabo, e implicat si Marasescu, secretar general al FRA, sint cit se poate de dubioase. Gabi a fost instalata direct, desi regulamentul prevede expres ca postul trebuie ocupat prin concurs. Salariul net al federalului care ocupa aceasta functie e de 20 de milioane lei lunar. Surse autorizate ne-au dezvaluit ca intreaga afacere n-a fost, de fapt, decit un troc, deoarece Gabi a primit postul pentru a-si retrage candidatura la presedintia FRA! Szabo ii va lasa astfel drum liber Iolandei Balas catre un nou mandat in fruntea atletismului romanesc.

Venituri de doua milioane de dolari

Citeste si:

Implicarea Gabrielei Szabo in aceasta tarasenie vine intr-un context destul de tulbure, care i-a afectat deja imaginea. Marasescu - care e si presedintele filialei PSD a sectorului 3 din Bucuresti - a angajat-o pe fina sa dupa ce aceasta a fost data afara de la ROMATSA. La vechiul loc de munca, unde a fost incadrata pe vremea cind era legitimata la Rapid, Gabi primea un salariu net de 45 de milioane lei pe luna, desi nu trecea niciodata pe-acolo! Revoltati, angajatii companiei s-au rasculat si au cerut reglementarea situatiei, mai ales ca firma era amenintata de restructurari.

Mentionam ca, de-a lungul carierei sale, Gabi Szabo a avut venituri de aproximativ doua milioane de dolari.
In plus, dupa ce va preciza oficial ca renunta la cariera de sportiva, fosta campioana va primi din partea statului roman o renta viagera de peste 20 de milioane lei net.