Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a dat ieri o explicatie cat se poate de simpla pentru retragerea lui Mircea Sandu din fruntea Federatiei Romane de Fotbal. Conturile FRF sunt goale, iar viitorul pare destul de intunecat la Casa Fotbalului.
"Mircea Sandu pleaca de la Federatie pentru ca nu mai sunt bani. Chiar credeti ca ii pasa lui de atacurile din presa?", a explicat Dragomir joi noaptea in studioul emisiunii "Nasul" de la B1TV. Problemele financiare ale FRF nu sunt o noutate, avand in vedere faptul ca inca de la inceputul anului Mircea Sandu anunta, pentru 2005, un deficit bugetar de peste un milion de euro. Potrivit estimarilor facute in ianuarie, pentru anul in curs, Adunarea Generala, care va avea loc luni, va avea de aprobat un proiect bugetar cu venituri de 5,856 milioane de euro si cheltuieli de 7,81 de milioane.

CASA FOTBALULUI IPOTECATA?

Una dintre variantele vehiculate pentru acoperirea deficitului bugetar era reprezentata de contactarea unui imprumut bancar ce ar urma sa fie garantat cu Casa Fotbalului, constructie evaluata la 2,2 milioane de euro. O alta varianta o reprezinta hotelul de la Mogosoaia, evaluat la peste 3 milioane de euro.

800.000 DE DOLARI PIERDUTI

Desi peste 3 milioane de euro din bugetul FRF sunt acoperiti din contractele de parteneriat, esecurile si scandalurile din jurul echipei nationale au dus la pierderea altor sponsori importanti. Anul acesta un sponsor important a renuntat in ultimul moment sa incheie un contract in valoare de 800.000 de dolari cu Federatia condusa de Mircea Sandu. Firma respectiva s-a reorientat in final catre un club important din Divizia A.

INTERBREW DA BANI INDIFERENT DE REZULTATE

In ciuda problemelor financiare, FRF-ul si-a asigurat recent peste un milion de dolari pe viitorii trei ani prin prelungirea contractului cu firma Interbrew, sponsor principal al echipei nationale. Contractul, care aduce tricolorilor anual in jurul a 300.000 de euro, suma neconfirmata insa oficial, nu este conditionat de rezultatele obtinute de echipa nationala. "Noi am semnat contractul cu FRF si nu cu angajatii federatiei. Ne asteptam sa avem in continuare rezultate cel putin la fel de bune cu partenerii nostri, indiferent de cine se afla la conducere", explica directorul general al Interbew Romania, Mihai Albu.

INVITATI DE MARCA

Presedintele Federatiei Spaniole de Fotbal, Angel Maria Villar Llona, care ocupa si functiile de vicepresedinte al FIFA si UEFA, va participa in calitate de invitat la Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal. Pe ordinea de zi a Adunarii Generale a FRF sunt 15 puncte, printre care se afla propunerile privind modificarea sistemului competitional, propuneri de modificare ale Regulamentului Disciplinar sau de completare a acestuia, alegerea unui membru in Comisia de Recurs Federala si propuneri de modificari ale Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice sau de completare a acestuia. Adunarea Generala a FRF va avea loc luni, de la ora 10.00, la Casa Fotbalului.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.