a meciul Romania-Franta, masa invitatilor de lux costa 90.000 de lei, in timp ce masa oficialilor a scos din bugetul Federatiei Romane de Tenis 35.840 de lei.

Dupa 34 de ani, echipa de Cupa Davis a Romaniei incearca, la sfirsitul acestei saptamini, sa invinga din nou Franta, intr-un meci contind pentru primul tur al Grupei Mondiale. Misiunea lui Andrei Pavel&Co. va fi extrem de dificila, intrucit vor avea in fata adversari mult mai bine cotati: Richard Gasquet, numarul 7 mondial, Jo Wilfried Tsonga, finalist la Australian Open si numarul 19 ATP.

Sortii au decis ca Victor Hanescu si Richard Gasquet sa-si incruciseze rachetele in meciul inaugural. „De obicei, cind joci al doilea, esti acomodat deja cu sala, cu spectatorii. La primul joc, presiunea este mai mare. Dar acum nu mai avem ce face. Am incredere in fortele mele, ma simt intr-o forma buna atit mental, cit si fizic. Desi se afla printre primii zece jucatori ai lumii, Gasquet are si el puncte slabe. L-am urmarit putin la antrenamente si am vazut ca este putin deconcentrat. A facut unele greseli destul de usor“, a declarat Hanescu.

In ultimul meci al primei zile se vor infrunta liderul echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel, si finalistul de la Australian Open, Jo Wilfried Tsonga. „Sincer sa fiu, chiar imi doream sa joc al doilea. Daca Victor ar reusi sa cistige primul meci, ar fi extraordinar, iar pentru mine un avantaj moral fantastic. Tsonga este in acest moment cel mai in forma jucator francez, dar cred ca principala arma impotriva lui este experienta“, a spus si Pavel. Pentru meciul de dublu, programat simbata, perechea romana Florin Mergea/Horia Tecau porneste cu avantajul moral dupa ce anul trecut, in aceeasi faza a intrecerii, a dispus de cuplul Arnaud Clement/Michael Llodra. Francezii sint insa in forma, cu numai doua saptamini in urma ei disputind finala de la Australian Open.

Desi au fost scoase la vinzare numai 100 de bilete, organizatorii au decis ca aproximativ 70 de jandarmi sa asigure zilnic masurile de ordine si siguranta publica la meciurile de tenis ce se vor disputa la Sala Transilvania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.