Pe selectionerul Victor Piturca nu-l ingrijoreaza esecul cu Israel, semn ca evolutii precum cea de miercuri seara ar putea fi revazute la turneul final.

Dupa o toamna rodnica, in care nationala de fotbal a Romaniei a revenit in circuitul fotbalistic european, tricolorii si-au pierdut cadenta in aceasta primavara, cu doar patru luni inaintea turneului final. Infrangerea suferita miercuri seara, contra Israelului, la Tel Aviv, scor 0-1 (gol Omer Golan, in minutul 25), dar mai ales jocul lipsit de consistenta si de eficienta le provoaca riduri jucatorilor si suporterilor. Numai selectionerul Victor Piturca pare linistit, declarand ca nu este ingrijorat de forma echipei. Evoluand fara tragere de inima, cu situatia ingreunata de o eliminare pentru un gest nesabuit comis de Ovidiu Petre in minutul 23, nationala s-a inclinat in fata unui adversar care va urmari turneul final la televizor.

Pana la ora inceperii competitiei din Austria si Elvetia, ai nostri mai au numai doua ocazii sa-si masoare nivelul de concurs: pe 26 martie, contra Rusiei, la Bucuresti, si pe 31 mai, impotriva nou-nascutei reprezentative a Muntenegrului.

„Numai victoriile aduc victorii“

EVZ a solicitat ieri parerea unui specialist avizat: Emeric Ienei, care a analizat jocul echipei noastre si a vorbit despre perspectivele nationalei. Antrenorul care a adus Cupa Campionilor in Romania este totodata si ultimul selectioner care a condus nationala tricolora la un turneu final, in 2000, la Europenele din Belgia si Olanda. „Jocul cu Israel trebuia sa fie o incalzire pentru Campionatul European. Indisciplina crasa a lui Ovidiu Petre ne-a costat“. Concluzia lui nea Imi e optimista: „Avem valoare mai mare decat am aratat in meciul de aseara (n.r. - miercuri seara). Dar eu am o vorba: 'Numai victoriile aduc victorii>>“.

Biletele n-au cautare

Azi-noapte, la ora 24.00, a luat sfarsit prima faza a procesului de rezervare a biletelor pentru cele trei meciuri pe care echipa nationala a Romaniei urmeaza sa le sustina in Grupa C a Campionatului European. Pana miercuri au fost platite in contul FRF deschis la Raiffeisen Bank putin peste 7.000 din tichetele comandate pe site-ul 'biletefotbalonline.ro>>, din totalul de 10.920 alocate de UEFA celor de la FRF pentru jocurile din grupa. Procesul se va prelungi, fiindca cererile nu acopera oferta, distributia urmand a se face in perioada 12-18 februarie, dupa principiul „primul venit, primul servit“.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.