Eternul derbi al fotbalului romanesc aduce fata in fata primele doua clasate din Divizia A. Steaua si Dinamo sunt despartite de un singur punct, ceea ce face ca meciul din Ghencea sa fie o adevarata finala a acestui sezon. Derbiul campionatului va fi transmis in direct de postul TVR 1, duminica, de la ora 20.15.

Seful galeriei steliste a batut un speculant de bilete

Partida dintre Steaua si Dinamo a starnit un interes nebun printre fanii celor doua echipe. Ieri s-au epuizat toate cele 14.000 de bilete puse in vanzare la casele stadionului din Ghencea. Cum ros-albastrii au si 8000 de abonati, iar inca 2250 de bilete au fost cedate fanilor dinamovisti, este de asteptat ca arena din Ghencea sa fie plina ochi la debutul intalnirii. Suporterii stelisti s-au imbulzit inca de joi, creand cozi imense la casele de bilete din Ghencea.

Pentru a-i descuraja pe speculanti, liderul galeriei steliste, Gheorghe Mustata, a supravegheat vanzarea biletelor, astfel ca nimeni nu putea sa cumpere, deodata, mai mult de doua bilete. Mustata nu s-a sfiit nici sa aplice o corectie fizica unui suporter care dorea cu orice pret sa cumpere zece bilete. Imbulzeala domnea, ieri, si la casa de bilete a stadionului din Stefan cel Mare. Suporterii dinamovisti de la Peluza Catalin Haldan au beneficiat de privilegiul de a primi bilete gratis.

Zenga, la primul derbi in Ghencea

Daniel Oprita este recuperat dupa o accidentare, dar Zenga nu pare decis sa-l foloseasca tot meciul
"In mod normal, pot sa surprind doar daca joc cu Radoi in poarta. Cei de la Dinamo cunosc bine toti fotbalistii de la Steaua, iar noi stim totul despre ei", a afirmat tehnicianul echipei Steaua

Antrenorul echipei Steaua, Walter Zenga, a tinut sa pastreze, inaintea conferintei de presa de ieri, un moment de reculegere in memoria Papei Ioan Paul al II-lea. "Papa a fost cea mai importanta figura din lume. Mi se pare corect sa procedam asa, inainte sa vorbim despre fotbal, pentru ca fotbalul nu reprezinta nimic in comparatie cu asta", a spus italianul. Dupa aceea, Zenga a incercat ieri sa mai reduca din tensiunea ultimelor zile si a afirmat ca partida de duminica nu este decisiva pentru soarta titlului.

"Este un derbi important pentru fani si pentru titlu, dar nu decisiv. Mai sunt 12 etape, intre care inca doua derbiuri, Steaua-Rapid si Rapid-Dinamo. Nu inseamna ca daca vom castiga, s-a inchis lupta. Daca as spune acest lucru, as fi nebun, neprofesionist si inconstient, pentru ca si Rapid este in lupta pentru titlu, iar Farul poate avea un cuvant de spus", a precizat antrenorul echipei Steaua care a subliniat ca echipele care se vor intalni duminica nu se pot surprinde una pe cealalta cu prea multe.

"Antrenorii se gandesc cum sa contracareze jocul celeilalte echipe. In mod normal, pot sa surprind doar daca joc cu Radoi in poarta. Cei de la Dinamo cunosc bine toti fotbalistii de la Steaua, iar noi stim totul despre ei. Nu cred ca te pot surprinde cu ceva, doar sa foloseasca un fotbalist de pe dreapta pe stanga, iar in timpul meciului sa faca niste schimbari inspirate", a spus Zenga. Pentru meciul cu Dinamo, atacantul Daniel Oprita este recuperat din punct de vedere medical, dar, cu toate acestea, Zenga nu pare decis sa-l utilizeze pe parcursul intregului meci.

"Daca este apt de antrenament, nu inseamna ca poate juca 90 de minute. Asa a fost si cu Florentin Dumitru, nu l-am folosit la Villarreal, apoi a jucat treptat, 45 de minute la Steaua II, 35 de minute la Alba Iulia si 70 la Bistrita. Nu poti arunca in teren un jucator pur si simplu, daca se rupe de tot, ce faci?", a precizat tehnicianul "ros-albastrilor". Tot ieri, Zenga a propus ca echipele implicate in lupta pentru titlu sa joace la aceeasi ora. "Si Dinamo si Rapid au cate trei meciuri in sapte zile, Dinamo joaca miercuri cu FC National in Cupa Romaniei... Ar fi bine insa ca echipele implicate in lupta pentru titlu sa joace in aceeasi zi si la aceeasi ora", a subliniat antrenorul echipei Steaua.

Dinamo incearca sa sparga un ghinion vechi de 15 ani
Alb-rosii nu au mai castigat in Ghencea din toamna lui 1989, atunci cand trupa antrenata de Mircea Lucescu surclasa Steaua cu 3-0.

Dinamo doreste sa sparga in Ghencea un ghinion care dureaza de 15 ani

Ultima isprava a alb-rosilor pe terenul rivalei dateaza din toamna lui 1989, atunci cand trupa din Stefan cel Mare surclasa Steaua cu 3-0. "E mult de cand n-am mai batut Steaua la ea acasa, 15 ani inseamna o viata", considera tehnicianul "cainilor", Ioan Andone. Partida de duminica seara este mai mult decat o ciocnire a orgoliilor, este un meci pentru locul intai. Pentru Ioan Andone, o infrangere este sinonima cu dezastrul.

"Intalnim Steaua dupa un parcurs extraordinar in Cupa UEFA. Am incredere in baieti si tintim doar victoria, nu ne intereseaza un meci nul. Totusi, dupa un rezultat de egalitate, campionatul se joaca. Daca pierdem, am iesit din cursa", a spus Andone. Dinamovistii au ascultat sfatul lui Mircea Lucescu si au vizionat fragmente din intalnirea Steaua-Dinamo de acum 15 ani, la conferinta de presa de ieri, alaturi de reprezentantii mass-media. Tehnicianul Ioan Andone a jucat rolul comentatorului. A avut ocazia sa se revada jucand in marea echipa a lui Dinamo, alaturi de Dorin Mateut si Iulian Mihaiescu, cei care acum ii sunt secunzi.

A privit cu nostalgie golurile si a exclamat "Incredibil!", dupa o ratare uriasa a lui Raducioiu. "Aveam o echipa extraordinara pe vremea aceea. Acum, ca sa faci o formatie la fel, iti trebuie 50-100 de milioane de dolari. Asa era atunci, toti jucatorii ramaneau in tara si nu jucau cu gandul doar la bani. Primele noastre la derbiuri constau in televizoare color si aparate video", si-a amintit Andone. Mijlocasul dinamovist Florentin Petre este jucatorul care a disputat cele mai multe derbiuri Steaua-Dinamo din lotul alb-rosilor.

"Am jucat 15 derbiuri, sau cel putin asa am citit prin ziare. Am prins astfel de meciuri de la grupele de juniori pana la echipa mare. In meciul de duminica am ajuns la ora adevarului. Mergem in Ghencea sa facem un meci mare si sa multumim pe toata lumea", a spus Petre. Atacantul "cainilor", Adrian Mihalcea, este de parere ca meciurile dintre Steaua si Dinamo sunt mai "fierbinti" decat derbiurile orasului Genoa. "Mi-e dor de un meci cu Steaua. Si in Italia, cand evoluam la Genoa, am jucat in derbiuri cu Sampdoria, dar nu era la fel. Sunt derbiuri mai calme, nu este presiunea asta, dinaintea unui meci Steaua-Dinamo", a marturisit atacantul dinamovist. La conferinta de presa de ieri, dinamovistii impreuna cu ziaristii prezenti au tinut un moment de reculegere in memoria Papei Ioan Paul al II-lea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.