Cluburile care si-au axat politica de transferuri pe aducerea jucatorilor din afara granitelor sunt din ce in ce mai preocupate de problema. In Romania, cele mai afectate de o restrictionare ar fi CFR Cluj si Pandurii Targu Jiu.

Clujenii au 27 de straini in lot, in timp ce gorjenii au “numai” 11. Cele doua cluburi sunt gata sa se alature unui protest pregatit de cluburile din Anglia, care vor sa se opuna proiectului lui Sepp Blatter. Presedintele FIFA a propus ca fiecare echipa sa introduca pe teren cel putin sase jucatori care ar putea evolua la echipa nationala a tarii unde joaca, ceea ce ar face ca formatii engleze precum Arsenal, Chelsea si Liverpool sa faca schimbari majore in lot, deoarece au foarte multi straini.

Noua prevedere se poate aplica cel mai devreme din august, dar cluburile vor sa intarzie aplicarea ei cat mai mult, desi Blatter a reconfirmat ca vrea sa fie valabila cat mai repede. Comitetul FIFA a avut in cursul zilei de luni o intalnire la care au participat actuali si fosti jucatori, antrenori, oficiali si reprezentanti ai FIFPro.