Raliul Europei Centrale, alternativa la Dakar, vrea sa aduca in Ungaria si Romania toate marile vedete ale curselor din desert.
Anularea editiei 2008 a Raliului Dakar a facut ca Romania sa devina un punct important pe harta internationala a competitiilor enduro, tara noastra urmind sa organizeze in perioada 20-26 aprilie, alaturi de Ungaria, prima competitie-satelit din cadrul Dakar Series, care inlocuieste in acest an cursa din Sahara.

Conceptul urma sa prinda viata in 2009, dar societatea organizatoare a Raliului Dakar, ASO, a fost nevoita sa-l puna in aplicare cu un an mai devreme. Cursa romano-maghiara va fi urmata de una intre Spania si Franta, dar directorul ASO, Etienne Lavigne, a tinut sa sublinieze ieri, la Bucuresti, ca in nici un caz nu poate fi vorba despre inlocuirea Dakarului anulat luna trecuta. Totusi, in Carpati sint asteptati campioni precum Stephane Peterhansel, Carlos Sainz, Marc Coma, Cyril Despres sau Luc Alphand, inscrierile fiind asteptate din 11 februarie pe site-ul www.dakar.com.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.