Ilie Nastase este acuzat ca a lovit un arbitru de linie. Presa elvetiana sustine ca fostul lider ATP ar fi avut aceasta reactie violenta, in urma unei decizii a arbitrului, decizie care defavoriza echipa Romaniei.

Potrivit Romania Libera, cotidianul elvetian Blick a scris ca Ilie Nastase a fost scos de pe teren de fortele de ordine, la Budapesta, la meciul de Fed Cup Romania-Serbia, dupa ce a lovit un arbitru de linie deoarece a fost nemultumit de o decizie a acestuia, insa fostul tenisman a negat faptul ca l-ar fi agresat pe oficial. "Ilie Nastase nu s-a putut resemna cand jocul perechii romane, care incepuse foarte bine, a alunecat pe o panta descendenta. Dupa o decizie controversata, Nastase a navalit pe teren si l-a palmuit pe unul dintre arbitrii de linie, considerat vinovat. In cele din urma, romanul a fost scos de pe teren de trei oameni de ordine. Se pare insa ca nimeni nu a indraznit sa-l puna la punct pe starul certaret, pentru ca numai cateva minute mai tarziu Nastase a aparut din nou in tribuna, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat", a relatat Blick incidentul.

Meciul dintre Romania si Serbia era decisiv in ceea ce priveste suprematia seriei D din prima grupa valorica a Zonei Euroafricane. Deranjat de arbitraj, presedintele Federatiei Romane de Tenis (FRT), a coborat din tribune pentru a contesta o decizie eronata. In setul secund, la 4-3 pentru Serbia, Romania depaseste pragul psihologic al game-ului cu numarul sapte. Echipa obtine un punct important prin Carstea, dupa ce mingea trimisa de ea a atins-o pe Jankovic si a iesit afara, Jankovic a protestat, sustinand ca nu a atins mingea, iar arbitrul de scaun si-a schimbat decizia si a cedat punctul Serbiei.. Nerecunoscandu-l pe fostul lider ATP, oficialul ITF l-a impins pe Nastase si a solicitat interventia bodyguarzilor, care l-au bruscat si l-au scos de pe teren. Nastase si-a reluat ulterior locul in tribuna, dar Romania a pierdut meciul si implicit calificarea. Cotidianul "Blick" a publicat, insa, cu totul altceva, inserand un articol cu titlul "Tenis brutal - Nastase palmuieste un arbitru de linie!".

Ilie Nastase contesta vehement articolul din Blick, sustinand ca va da in judecata publicatia. “Este o mare minciuna tot ce s-a spus si s-a scris. N-am palmuit si n-am batut pe nimeni! Nici nu l-am atins pe arbitru, ca daca o faceam... Mai bine ca m-au luat de acolo! In setul secund, dupa ce castigasem noi primul set, la o decizie de arbitraj eronata, am coborat pe teren si i-am spus arbitrului ca a gresit. I-am spus supervizorului ITF ca nu se mai poate continua asa si ca poate schimba decizia. I-am spus sa schimbe arbitrul sau scoatem echipa de pe teren. M-a impins si mi-a spus ca n-am ce cauta acolo pentru ca nu sunt oficial. Degeaba i-am explicat ca sunt presedintele FR Tenis si am dreptul sa-mi apar echipa. Nu m-a ascultat si a chemat bodyguarzii. Dar am ramas in sala. Nu poate nimeni sa ma dea afara dintr-o sala de tenis. Poate doar dupa ce mor!”, a declarat pentru Ziua, presedintele FRT.

Sotia fostului jucator, Amalia Nastase, infirma, la randul sau, stirea. „Arbitrul de scaun, care era femeie, ori nu cunostea regulile de tenis, ori era oarba. Gresea continuu si tot timpul in defavoarea Romaniei. La un moment dat, fetele noastre au servit un as, iar arbitrul a cerut repetarea mingii. Atunci, Ilie a rabufnit si s-a dus la supervizor. I-a spus ca, daca nu o corecteaza pe fata aia, scoate echipa de pe teren. Supervizorul insa se tot impingea in Ilie, care l-a intrebat ce face. Atunci, ala a chemat bodyguarzii sa-l scoata pe Ilie afara din sala. Stia cine este, dar voia sa-i arate cit de smecher este el. Asa sint nemtii, vor sa stai drepti in fata lor. Bodyguarzii au venit si l-au luat pe Ilie pe sus. Ce sa le ceri alora, ei sint doar un pachet de muschi, cu steroizi in cap. Dar pina la urma, nu ei erau vinovatii, isi faceau doar meseria”, citeaza Cotidianul. Ilie Nastase va avea ocazia sa-l reintilneasca pe Friemel saptamina aceasta, neamtul fiind desemnat sa conduca brigada de arbitri la infruntarea Romania-Franta, in Cupa Davis. „Acum, neamtul o sa vina la Sibiu. Sa vedem cum se va purta acum, va mai fi tot atit de arogant cu Ilie?”, a concluzionat Amalia Nastase.

Echipa nationala de tenis feminin a Romaniei ramane in al treilea esalon al Fed Cup, dupa ce a ratat accederea in play-off-ul pentru barajul Grupei Mondiale, in urma infrangerii suferite in fata Serbiei, cu scorul general de 2-1, informeaza Gardianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.