Selectionerul Nationalei, Victor Piturca, a anuntat numele celor 20 de jucatori convocati pentru meciul amical cu Israel.

Partida va avea loc miercuri, de la ora 20.45 (in direct, la TVR 1), pe stadionul „Ramat Gan“, din Tel Aviv. Antrenorul nationalei de fotbal nu a convocat, pentru meciul cu Israel, nici un jucator de la liderul CFR Cluj. A luat in schimb un rapidist, doi dinamovisti si cinci stelisti.

Alaturi de portarul Lobont, un alt dinamovist, Cosmin Moti, a intrat in atentia selectionerului, care l-a chemat in premiera la prima reprezentativa. „Acum ma simt implinit. Pentru mine e o mare realizare si sper sa ma descurc cat mai bine, chiar daca e vorba doar de un amical“, a declarat Moti pentru Evenimentul Zilei.

Preferintele selectionerului s-au indreptat cel mai mult spre Steaua, de unde a chemat la lot cinci jucatori - Dorin Goian, Mihaita Nesu, Banel Nicolita, Ovidiu Petre si Nicolae Dica.

Potrivit Gandul, mai nemultumiti s-au aratat rapidistii, care considera ca mai multi dintre ei meritau sa fie chemati la Nationala.

„Rapidistii si-ar fi dorit cu siguranta ca “alb-visiniii” sa aiba mai multi reprezentanti la lot, parcursul din prima parte a campionatului indreptatindu-i pe mai multi dintre elevii lui Mircea Rednic sa astepte o convocare din partea selectionerului. Astfel, unor jucatori ca Vasile Maftei (desemnat cel mai bun fundas central din campionatul intern in ancheta Gazetei Sporturilor), Cristian Sapunaru (cel mai bun fundas lateral dreapta in aceeasi ancheta), Marius Constantin, Costin Lazar si poate Daniel Pancu, ca sa ii numim doar pe ultimii jucatori care au fost in atentia selectionerului, nu le ramane decat sa astepte reluarea campionatului pentru a convinge ca merita sa intre in circuitul echipei nationale”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului.

Inca nu se stie sigur daca va fi prezent si Cristian Chivu desi, se regaseste pe lista jucatorilor convocati pentru amicalul din Tel Aviv. Capitanul nationalei, care nu s-a mai antrenat de 20 de zile din cauza unei accidentari, este asteptat la Bucuresti pentru a efectua un control medical. Medicii vor hotari daca jucatorul milanezilor va fi apt pentru amicalul cu Israelul, informeaza Romania Libera.

Razvan Rat si Mirel Radoi sunt accidentati in consecinta, nu vor participa la disputa de miercuri.Absent din motive necunoscute inca, este Ionut Mazilu. Probabil ca atacantului recent transferat la Dnepr i s-a dat timp de acomodare, insa nu acelasi lucru s-a intamplat si cu Stefan Radu, care va avea o saptamana de la semnarea contractului cu Lazio la reunire, anunta Ziua.

Amicalul cu Israelul, programat pe 6 februarie la Tel Aviv, se joaca in momentul in care toate echipele care dau jucatori la nationala sunt plecate in cantonamente de pregatire a returului. Astfel, la reunirea de duminica se vor prezenta doar Lobont, a carui echipa, Dinamo, pleaca in aceeasi zi intr-un turneu in Antalya, Coman si Moti, posibil si Tamas, Cocis si Daniel Niculae. Ceilalti componenti ai lotului se vor intilni direct la Tel Aviv, in cursul zilei de luni. Astfel ca, pentru echipele din Liga I, vineri si simbata sint ultimile zile in care se vor pregati cu lotul complet. Steaua, care se afla momentan in Cipru, va avea cel mai mult de suferit din acest punct de vedere, care va juca ultimele trei amicale fara principalii jucatori, scrie Jurnalul National.

“Fiind cel dintai meci al nationalei din acest an, ma intereseaza in primul rand sa testez forma fiecarui jucator”, a declarat selectionerul Victor Piturca.

Nationala de tineret s-a reunit inca de vineri pentru amicalul pe care-l va disputa marti contra Moldovei, la Tiraspol. “E o actiune utila, tinind cont ca in august si septembrie vom avea meciuri foarte importante, care pot decide calificarea. Imi doresc o victorie pentru a pasi cu dreptul in noul an. Sa nu uitam ca anul trecut am avut primul meci tot cu Moldova si am reusit sa cistigam cu 2-0. O noua victorie va fi foarte buna pentru moralul jucatorilor”, citeaza Cotidianul. Nationala de tineret se lupta cu Franta pentru a incheia pe prima pozitie in grupa, sperand la o calificare pentru Campionatul European din 2009.

Gardianul a publicat numele care apar in lotul echipei nationalea Romaniei:
Bogdan Lobont (Dinamo), Danut Coman (Rapid) - Cosmin Contra (Getafe), George Ogararu (Ajax Amsterdam), Gabriel Tamas (Auxerre), Cosmin Moti (Dinamo), Dorin Goian (Steaua), Stefan Radu (Lazio Roma) si Mihai Nesu (Steaua)- Florentin Petre (TSKA Sofia), Banel Nicolita (Steaua), Ovidiu Petre (Steaua), Paul Codrea (AC Siena), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova), Nicolae Dica (Steaua) - Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Daniel Niculae (Auxerre), Adrian Mutu (Fiorentina) si Gigel Bucur (Politehnica Timisoara).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.