Habib Habibou, noua achizitie a Stelei, a fost accidentat grav spre finalul amicalului Steaua – Levski Sofia.

Evenimentul Zilei informeaza ca atacantul a fost lovit cu cotul in gat de fundasul central al bulgarilor. In urma loviturii, stelistul si-a pierdut cunostinta, ramanand intins pe teren mai bine de 10 minute.

Din cauza faptului ca Habibou nu putea respira, medicii Stelei i-au aplicat o taietura in zona gatului, pe trahee, operatie cunoscuta sub denumirea de traheotomie. Dupa circa 12 minute de eforturi ale staff-ului medical, Habibou si-a recapatat cunostiinta si a fost transportat de urgenta la un spital din Larnaca pentru investigatii complexe. Panica a fost amplificata si de faptul ca medicii nu au putut face rost de o targa, iar salvarea cu care Habibou a fost dus la spital era incomplet echipata, scrie Jurnalul Natonal.

Fotbalistul si-a revenit dupa cateva ore, insa a ramas internat pentru investigatii complete. „Jucatorul este in afara oricarui pericol. Este constient si am vorbit cu el. Va ramane in spital pentru a efectua investigatii medicale suplimentare, insa nu mai sunt probleme si Habib are o stare de sanatate stabila.
El a primit o lovitura de cot la nivelul sinusului carotidian, care a declansat un reflex vagal puternic", a declarat medicul Stelei, Radu Paligora, pentru site-ul oficial al clubului.

Gandul precizeaza ca s-a creat o confuzie in ceea ce priveste interventia medicala. Desi initial, s-a spus ca medicii au fost nevoiti sa-l taie la gat pe atacantul stelist pentru a-l ajuta sa respire, ultimele stiri anunta ca nu a fost nevoie de o asemenea interventie.

Un lucru este cert insa: la decizia arbitrului, meciul s-a incheiat in minutul 86 (momentul accidentarii), cu scorul de 1-0 pentru Steaua, informeaza Gardianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.