Pentru a mai pastra sanse de a ramane in Divizia A, Universitatea Craiova trebuie sa castige partida de astazi, contra celor de la Poli Iasi

"Este una dintre ultimele noastre sanse de a ne mai agata de Divizia A. Sunt bucuros ca jucatorii au trecut repede peste infrangerea cu Sportul si au un moral bun inaintea acestui meci dificil", a afirmat tehnicianul Marian Bondrea, inaintea confruntarii de astazi cu Poli Iasi. Universitatea Craiova se afla pe ultimul loc al clasamentului, cu 14 puncte, in timp ce Poli Iasi se gaseste pe locul 13, ultimul care asigura prezenta in Divizia A, cu 19 puncte. Tocmai de aceea, o victorie a Universitatii ar relansa lupta pentru evitarea retrogradarii.

"Pentru noi toate meciurile de acum inainte sunt capitale. Degeaba vom castiga la Iasi daca nu vom avea continuitate. Sper ca de acum inainte alta sa fie evolutia noastra si sa nu ne mai dezamagim suporterii. Nici nu vreau sa vorbesc de retrogradare. Sunt sigur ca vom scapa", a comentat Plesan. Inainte de a pleca spre Iasi, Universitatea Craiova a efectuat un antrenament pe terenul II al stadionului "Ion Oblemenco" la care au participat si aproximativ 50 de fani care i-au incurajat pe fotbalisti. In schimb, pe gardul din jurul stadionului Tineretului, suporterii au scris mai multe mesaje la adresa conducatorilor clubului: "Ne-ai luat din A, ne duci in B, Staicu, lasa-ne!"; "Staicu, Mitrita, Badea, Mititelu ati patat istoria noastra" si "Staicule, pleaca acasa, lasa-ne!".

In alta ordine de idei, la inceputul acestei saptamani, prin lumea fotbalului circula zvonul ca trei fotbalisti de la Iasi au fost contactati de catre oficialii Universitatii pentru a "tranti" meciul. Cele doua parti au negat cu vehementa acest fapt, insa suporterii se pot convinge de adevarul spuselor doar dupa ce vor viziona partida, ce va fi transmisa in direct de catre Telesport, de la ora 16.15. "Noi nu am fost sunati si nici nu am primit mesaje de la nimeni de la Universitatea Craiova.

Vreau ca lumea sa stie ca demnitatea noastra nu este de vanzare! Poate jucam prost intr-un meci, poate gresim, dar totul pana la demnitate! M-am simtit jignit cand am vazut in presa ca eu as fi fost contactat ca sa nu-mi apar corect sansele", a spus portarul Dorin Arcanu. In urma acestor speculatii, vicepresedintele Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal, Alexandru Boc, a declarat, ieri, ca presedintii si oficialii cluburilor care si-au acuzat adversarii de blaturi vor fi chemati la audieri pentru a aduce probe.

"Vrem ca incepand cu urmatoarea sedinta, cea de miercuri, sa ii chemam la Comisia de Disciplina pe cei care isi acuza de blat adversarii din lupta pentru titlu sau pentru evitarea retrogradarii. Cei care au facut acele afirmatii vor fi rugati sa prezinte probe in sprijinul acuzelor, pentru ca nu putem continua astfel. Nu pot spune acum cine va fi chemat, dar cred ca oricine a urmarit presa in ultimele zile isi poate da seama", a spus Alexandru Boc.

Aceste audieri vor avea loc ca urmare a unei sesizari a conducatorilor Ligii Profesioniste de Fotbal. "Am vazut si noi ce declaratii s-au dat si pentru ca este vorba de oficiali ai unor cluburi din Divizia A am facut o sesizare la secretarul general al celor doua comisii de disciplina din cadrul FRF", a declarat secretarul general al LPF, Valentin Alexandru.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.