Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ieri sa elibereze pe numele lui Leonard Mario Strizu, directorul sportiv al Stelei, un mandat de arest preventiv pentru o perioada de 29 de zile.
Hotarirea instantei a venit dupa ce, marti, Strizu a fost retinut din ordinul Parchetului National Anticoruptie. Acesta este acuzat de PNA ca ar fi primit 25.000 de euro pentru a interveni, pe linga inalti oficiali din MApN, in afacerea "Combustibili pentru armata". Strizu a fost adus la Tribunalul Bucuresti, in jurul orei 10.00, de catre un echipaj al Inspectoratului General de Politie. Pina la sosirea dosarului de la PNA, timp de patru ore, directorul sportiv al Stelei a fost tinut intr-una din salile de consiliu ale tribunalului.

La ora 14.00, Strizu a fost adus inaintea instantei, sedinta de judecata desfasurindu-se cu usile inchise. Dupa cum a afirmat Nasti Vladoiu, avocatul lui Strizu, oficialul Stelei si-a sutinut nevinovatia in fata magistratilor. Trei ore mai tirziu insa, instanta Tribunalului Bucuresti a dat cistig de cauza procurorului, eliberind un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. "In opinia noastra, este o masura pripita. Procurorii au considerat ca lasarea lui in libertate ar putea sa constituie influente asupra martorilor. Denuntatorii cred ca sint cei care au fost influentati", a spus avocatul Vladoiu, la sfirsitul sedintei.

Leonard Mario Strizu este cercetat penal sub aspectul savirsirii infractiunii de trafic de influenta. El este acuzat ca in perioada decembrie 2003-iunie 2004, impreuna cu Popescu Antohie Vergil, general de flotila, a pretins si a primit suma de 25.000 de euro de la administratorii unor societati comerciale. Pentru acesti bani, cei doi s-ar fi angajat sa intervina pe linga persoane cu functii in Ministerul Apararii Nationale, pentru a facilita respectivelor societati comerciale adjudecarea unor licitatii care aveau ca obiect furnizarea de combustibili catre unitati militare din tara.

Gigi Becali, despre arestarea directorului sportiv: "Nu afecteaza imaginea clubului"

Gigi Becali, patronul echipei de fotbal Steaua, a comentat ieri arestarea lui Leo Strizu, angajat ca director sportiv la gruparea din Ghencea. "Ce a facut el nu are nici o legatura cu clubul. Nu afecteaza imaginea gruparii noastre. El e baiat cuminte, putea sa fie chemat sa dea declaratii, nu sa fie arestat. Strizu le-a facut cunostinta acelor oameni de afaceri cu generalul respectiv si a avut doar discutii telefonice. Nu a luat nici un ban si nu vad unde e traficul de influenta", a explicat senin Becali. In schimb, Emeric Ienei, cel mai titrat antrenor de la echipa "ros-albastra", s-a aratat mihnit: "E o pata nu numai pentru Steaua, ci pentru intreg sportul romanesc".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.