Stefan Radu a debutat cu dreptul la noua sa echipa, Lazio Roma. Presa italiana si suporterii apreciaza potentialul romanului, considerand ca a avut o evolutie mai mult decat pozitiva. Lazio a batut cu 2-1 pe Fiorentina si s-a calificat astfel in semifinalele Cupei Italiei.

„Un debut autoritar, convingator, pozitiv. Si e de notat ca el s-a antrenat doar de doua ori cu noii sai colegi si ca nu cunoaste nici un cuvant in limba italiana. Dar stie sa joace fotbal, asta e tot ce conteaza. A demonstrat siguranta, are un stang excelent, o viziune buna a jocului. O singura greseala, cand o deviere a sa din interiorul careului mic a trecut aproape de propria poarta dupa o mica neintelegere cu Muslera. Dar, in rest, a avut o prestatie impecabila, impotriva lui Vieri, Osavaldo si Pazzini. Pare a fi o achizitie buna”, a notat cotidianul la Repubblica, transcrie Gandul.

Stefan Radu a ramas in teren pe tot parcursul meciului, culegand laurii victoriei alaturi de noua sa echipa. Aprecierile nu au venit doar din partea presei si a suporterilor, ci si din partea oficialilor italieni. „A fost o seara frumoasa. Echipa a avut mai multa siguranta cu Radu in teren. Romanul a demonstrat ca s-a integrat foarte bine si ca are mult potential. Proiectul nostru incepe sa prinda contur. Cupa Italiei este importanta pentru noi deoarece este o poarta de acces spre Europa fara prea multa bataie de cap“, a declarat entuziasmat presedintele lui Lazio, Claudio Lotito, anunta Cotidianul.

Si romanii lauda startul fostului dinamovist. Mijlocasul echipei Siena, Paul Codrea, spune ca Stefan Radu a avut o evolutie apreciata. "A jucat foarte bine la debutul sau, s-au calificat. Toata lumea l-a apreciat, ziarele de aici au vorbit frumos de el. Nu cred ca Radu poate fi considerat dupa un meci noul Chivu. O sa fie stefan Radu si atat", a spus Paul Codrea. "Nu stiu daca il va ajuta sa se impuna la nationala. O sa conteze mai mult transferul sau in Italia, pentru nationala, dar pana la urma domnul Piturca decide", citeaza Romania Libera.

Debutul lui Stefan Radu a fost notat cu 6,5 de presa insulara, care a apreciat la unison ca ex-dinamovistul a evoluat “mai mult decat promitator”. Potrivit Jurnalul National, de la Fiorentina a lipsit Mutu, care a fost menajat in perspectiva meciului de duminica, impotriva lui AC Milan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.