Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Bellu, are toate motivele sa-si doreasca sa revina in sala de gimnastica. Pe linga faptul ca prima dragoste - sportul care l-a facut celebru - nu se uita niciodata, functiile detinute ulterior, cea de consilier prezidential, respectiv sef al ANS, nu fac decit sa-i micsoreze averea.

Conform declaratiei de avere, Octavian Bellu a cistigat, in 2007, din functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport, suma de 46.944 lei, aproximativ 12.000 de euro. „Inainte, ca antrenor la lotul de gimnastica, suma asta o primeam doar ca premiere pentru medaliile cucerite la un campionat balcanic“, a spus Bellu. Mai mult, ca antrenor la lotul olimpic feminin de gimnastica, Bellu primea lunar de la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman 5.000 de euro, la care se adauga salariul primit pentru functia de antrenor federal.

Ca urmare, Bellu s-a vazut nevoit sa umble la economii. Daca in 2006 fostul antrenor al lotului olimpic feminin de gimnastica avea in cont, la BRD, 11.397 de euro, acum suma a ajuns la numai 2.000 de euro. Deocamdata, contul deschis la BCR in 2004, in valoare de aproximativ 13.000 de franci elvetieni, a ramas neatins. In vreme ce majoritatea predecesorilor sai au reusit sa-si creasca averea din fotoliul de sef al sportului romanesc, Bellu conduce aceeasi masina din 2002, un Mercedes E 220, si are aceleasi terenuri achizitionate de pe vremea cind era antrenor: 511 metri patrati in Constanta, primiti in 2005 in calitate de cetatean de onoare al orasului, si 1.135 de metri patrati la Sarulesti, cumparati in 2004.