Nationala de handbal feminin a Romaniei va evolua la turneul preolimpic, din 28-30 martie, alaturi de Croatia, Japonia si Polonia, dupa disputarea recalificarilor continentului asiatic, care au revenit Coreei de Sud.
Conform regulamentului IHF, finalista calificarilor asiatice, adica Japonia, evolueaza la turneul preolimpic gazduit de Romania, iar castigatoarea a obtinut direct calificarea la JO de la Beijing. Vestea buna este aceea ca Ungaria, pe care ar fi trebuit initial sa o intalnim, a fost repartizata in alta grupa de calificare, netezind astfel drumul tricolorelor spre Beijing.

La celelalte doua turnee preolimpice se vor confrunta: Germania, Spania, Suedia, Cuba (in Germania, Leipzig), respectiv Franta (organizatoare), Ungaria, Coasta de Fildes si o a patra natiune, neanuntata inca de IHF, care ar trebui sa fie formatia clasata pe locul trei la calificarile asiatice. Forul international urmeaza sa ia o decizie in acest sens, ca urmare a faptului ca rejucarea calificarilor asiatice a avut loc doar intre Coreea de Sud si Japonia. Conform cotidianului francez L'Equipe, aceasta a patra natiune ar urma sa fie Kazahstan, care castigase in septembrie 2007 primul turneu de calificare. "Este exclus ca Romania sa faca doi pasi gresiti. sansa este clar de partea tarii noastre", crede Cristian Gatu, presedintele FRH.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.