Jedi-Jiji, patron peste Galaxia Ghencea, isi reorganizeaza Sistemul Stelar, cu Gloria Buzau si Rapid pe post de sateliti.

Gigi Becali cumpara tot, insa 10 mii de euro nu ajung, "ma'ntelegi "? Finantatorul stelist a declarat ieri ca ii ofera 30 de milioane de euro actionarului majoritar al FC Rapid, George Copos, pentru a-i ceda clubul, din care sa faca Steaua III, deoarece Steaua II este Gloria Buzau. "Daca vinde Copos? Incercati-l! Uite, ii dau eu 30 de milioane pe Rapid, sa vad, vinde? A zis ca vrea 20 de milioane, eu ii dau 30! Ii dau si 50, sa vedem, vinde? Vrajeala de-asta, asa ii place lui, sa se joace cu suporterii, sa-i sperie, ca aia cam se impun la echipa. Totusi, Copos, cum a facut el, cum n-a facut, a avut performante. Asa zgarcit cum e el, daca nu era Copos, Rapid era acum in Divizia B. Ii dau 30 de milioane, iau tot ce e bun de la Rapid si duc la Steaua, am scapat de concurenta. Fac Steaua I, Steaua II - Buzaul, Rapid - Steaua III", scrie Adevarul.

Bossul din Ghencea nu crede ca George Copos vinde Rapidul, considerand toata povestea, doar o strategie de speriat suporteri. Patronul Stelei vorbeste in ton admirativ despre aptitudinile negustoresti ale rivalului din Giulesti. "Am avut in anul 2006/2007, mi-a spus contabilul, buget de 19 milioane. De-asta ii e frica lui Copos, ca sa tina pasul trebuie sa faca bugetul asta mare. El simte amenintarea, e baiat destept, simte ce inseamna afacerea, are spiritul de negustor, simte ca nu mai poate scoate bani din fotbal ca pana acum. Vindea un jucator pe trei milioane, avea buget de doua milioane, traia un an si jumatate. L-a vandut pe Mazilu pe patru milioane, dar se duc si astia, spulbera banii. Tot nu da echipa, dar are un sentiment de frica. Cheltui si banii mei, ma mai si comanda galeria, ia sa-i sperii putin ca ma las. Asta cred eu ca vrea sa faca, dar nu da clubul”, citeaza Jurnalul National.

Principalul obiectiv al Stelei ramane victoria, iar patronul vrea sa ii asigure un minim loc doi in Campionat. "Platesc 30 de milioane ca sa fiu sigur de locul doi, asta fac! Iau doi-trei jucatori buni de la ei si ii aduc la Steaua, si ii duc pe astia, Cristocea, Croitoru, nu-i mai dau in alta parte, ii duc la Rapid. Sunt vreo cativa jucatori buni la Rapid. Trimit toti pustii aia de la noi sa joace la Rapid. Daca ii fac oferta publica? Da, 30 de milioane ca sa fiu sigur de locul doi, sunt sigur si de trei puncte, imi vinde meciul Rapid, mai vine si Tulus cu DNA-ul... Ar fi in stare sa ma cheme pe la DNA ca de ce am vrut sa iau Rapidul, ca am avut intentie criminala, ca sa fac coruptie in fotbal!", a spus Gigi Becali. “Acum o sa vedeti 4-0, 5-0. Nu ma mai intereseaza 1-0, nu mai vreau scoruri la limita, nu ma mai intereseaza trei puncte, vreau spectacol, scoruri mari. O sa castig titlul suta la suta, fara drept de apel, vom bate tot, si la scor, nu asa. Daca e 1-0 ma duc si-i cert in cabina dupa meci. Ca sa putem face fata in Europa, trebuie sa batem cu 3-0, 4-0 in campionat. Pentru ce am dat milioane, pentru ce au salarii de cinci ori mai mari decat ceilalti, pentru ce am dat doua mi­lioane pe un juca-tor?”, transcrie Evenimentul Zilei.

Replica venita din Giulesti, foloseste un ton mult mai acid, sefii galeriei de la Rapid, nu vor stelisti la ei in casa. “Gigi Becali nu ajunge nici la Podul Grant, n-are cum sa ajunga patron la Rapid. Copos nu o sa vanda niciodata Rapidul lui Gigi Becali. Si n-ar veni nici Gigi Becali. Asta zice el asa... sunt jocurile lor de culise, jocurile patronilor. Vor sa iasa in presa, sa se atace unul pe altul. Nu ne inflamam noi asa repede la ce zice Becali. Alta treaba nu avem, decat sa punem botul la ce zice el. Asa ceva nu se intampla niciodata, pentru ca oricum Copos nu o sa vanda echipa. Asta e o strategie de-a lui Copos. Zice ca vinde si dupa aia tot el spune ca n-a venit nimeni sa investeasca si ca tot el e salvatorul Giulestiului. Si Mircea Lucescu, si Mircea Sandu, si Dragomir, toti au spus ca nu va vinde. Nici noi, suporterii nu credem ca George Copos va vinde, a investit si financiar si sufleteste aici”, a afirmat noul lider al suporterilor giulesteni, Valentin Marincea, alias Vali Bulgaru, pentru Antena3.

Gigi Becali a anuntat ca va merge vineri in cantonamentul Stelei din Larnaca. "Am mare incredere, dar ma duc mai mult de placere, de curiozitate, abia astept sa vad cum joaca echipa. Ce sa vorbesc cu ei, ma duc sa vad ce va juca echipa asta in viitor, cu atacul pe care-l asteptam!", a spus Gigi Becali, care a precizat ca este bucuros pentru faptul ca Nicolae Dica va ramane, foarte probabil, la Steaua." Joi se incheie perioada internationala de transferari? Inseamna ca Dica nu mai pleaca, ramane la Steaua. Daca il vindeam pe Dica o faceam pentru el, ca sa-si faca viitorul. Acum, ca n-a plecat, chiar ma bucur, constiinta mea e impacata ca eu am vrut sa-i dau drumul, dar daca ramane la Steaua, ma bucur, pentru ca Dica e un jucator de care avem nevoie", a spus Gigi Becali, care a mentionat ca Banel Nicolita este netransferabil. "E jucator de baza, cum sa plece? Jucator de baza al Stelei, titular la echipa nationala, ca Piturca va juca cu el, ii plac jucatorii muncitori. Daca e sa plece, Nicolita o sa plece eventual dupa CE, sa-l dau pe zece milioane la o echipa puternica din Europa. Pe Goian daca-l vindeam, o faceam pentru ca revenisera Radoi si Ghionea, altfel nu-l vindeam nici pe el!", a comentat boss-ul din Ghencea, pentru Ziua.

1-0 cu Metalurgs Liepaja
Steaua conffirma optimismul patronului, castigand cu 1-0 pri­mul meci amical din Cipru, cu Metalurgs Liepajas. Unicul gol a fost marcat de Nicolae Dica ('30-pen.). Lacatus a ince­put cu urmatorul “11”: Zapata - Golanski, Ghionea, D. Goian, Nesu - Ni­co­lita, Lovin, Ov. Petre,  Surdu - N. Dica, Pepe Moreno. Dupa pauza, ros-al­bastrii au aparut in formula Zapata ('69 Cernea) - P. Marin, D. Goian, Ninu, Eze- Habibou, Bicfalvi, Plesan, Andres Mendoza- Neaga, Dayro Moreno.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.