Internationalul roman a reusit 71 de goluri in Italia, fiind al saselea fotbalist intr-un top al popularitatii pe 2007.

Mutu a fost golgeter pentru 5 ore. Briliantul de Romania i-a egalat pe Ibrahimovic si Trezeguet dupa ce a inscris primul gol al Fiorentinei in duelul cu Empoli. Atacantul si-a inceput seria golurilor in prima etapa cu Empoli. A marcat apoi golul Fiorentinei in egalul, 1-1 cu AC Milan din runda a doua in care a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren. A punctat si in duelurile cu Catania, AS Roma, Juventus si Siena.

Chiar daca nu a facut un meci extraordinar, Adrian Mutu a contribuit din plin la victoria cu 2-0 obtinuta de Fiorentina, in deplasare, in fata lui Empoli, in etapa a 20-a din Serie A. “Anonim in prima repriza, mai activ in partea secunda, a facut o frumoasa actiune personala si a marcat un gol norocos, care a decis meciul”, anunta Jurnalul National.

Romanul a inscris in minutul 85 al 70-lea gol al sau in Il Calcio si al 13-lea in acest sezon, aflandu-se pe locul doi in ierarhia golgeterilor, la egalitate cu Zlatan Ibrahimovici (Inter), lider fiind David Trezeguet (Juventus), cu 15 goluri.

In total, Mutu a ajuns la 71 de goluri marcate in Italia: 29 pentru Fiorentina, unu pentru Inter Milano, 16 pentru Verona, 18 pentru Parma si sapte pentru Juventus. „O scinteiere dupa 85 de minute de obscuritate“, a scris fiorentinanews.com dupa golul care a contribuit la victoria Fiorentinei cu 2-0 in deplasarea de la Empoli, cam aceeasi caracterizare venind si de la agentia Datasport: „Anonim in prima repriza, mai activ in partea secunda, a facut o frumoasa actiune personala si a marcat un gol norocos care a decis meciul“, scrie Cotidianul.

Mutu s-a clasat pe locul 6 in topul celor mai buni fotbalisti din lume in 2007, intr-un sondaj realizat de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului. El a pri­mit 21.481 de voturi. Popularitatea crescanda a fotbalului in lumea araba si in Africa si-a spus cuvantul si in acest clasament, astfel ca pe primul loc s-a clasat egipteanul Mohamed Aboutreika de la Ah Ahly Cairo, cu peste un milion de voturi.

Potrivit Ziarul, in fata lui Mutu, pe locul 4, se afla celebrul portar brazilian Rogerio Ceni, de la Sao Paolo, si rusul Igor Titov, de la Spartak Moscova, pe 5. In urma romanului, pe sapte, se afla brazilianul lui AC Milan, Kaka, iar pe zece, argentinianul Messi de la FC Barcelona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.