FINA a anuntat oficial ca turneul preolimpic de polo de la Oradea, programat sa se dispute in perioada 2-9 martie, va da patru vize pentru Beijing si nu trei, cum era stabilit prin regulament.

Decizia suplimentarii cu un loc a fost luata in urma anuntului campioanei Africii, care se califica direct la JO 2008 dar a renuntat la participare din motive financiare, astfel ca echipele prezente la ultimul turneu preolimpic, printre care si Romania, au o sansa in plus de calificare.

Poloul romanesc si-a marit sansele de a ajunge la JO 2008, dupa ce FINA a suplimentat numarul echipelor care obtin calificarea la Beijing in urma rezultatelor din turneul preolimpic de la Oradea. Conform regulamentului FINA, doar primele trei clasate la ultimul turneu preolimpic, programat pentru perioada 2-9 martie, primeau biletele pentru Beijing. "Este o sansa in plus pentru noi de care sper sa profitam si sa ne calificam fara probleme la JO dupa 12 ani", a spus secretarul general al FR Polo, Anatolie Grintescu (foto), adaugand ca la turneul de la Oradea vor participa 12 echipe, impartite in doua grupe, Romania fiind distribuita in aceasi serie cu Grecia, Rusia, Brazilia, Slovacia si Kazahstan.

"Sistemul de calificare este putin mai complicat. Dupa meciurile din grupa, prima clasata se califica direct in semifinale si, in conditiile actuale, are asigurata viza pentru JO. Locurile 2 si 3 din fiecare grupa vor juca in crucis, dupa care castigatoarele se vor intalni in semifinale cu echipele de pe locurile 1. Pana acum, era important si meciul din finala mica. Acum, cine ajunge in semifinale ajunge si la JO 2008", a explicat Grintescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.