Franta, Croatia, Danemarca si Germania sint nationalele masculine care au ramas in lupta pentru trofeu la Campionatul European de handbal.

Franta, detinatoarea titlului, va infrunta Croatia in semifinalele Europenelor de handbal masculin, in timp ce Danemarca, ocupanta locului 3 la ultima editie a CM, si Germania, campioana mondiala en titre, isi vor disputa cel de-al doilea loc in ultimul act al intrecerii.

In afara Frantei, care avea deja asigurate biletele pentru “careul de asi” inca de miercuri seara - astfel ca infringerea inregistrata in fata Ungariei, scor 31-28, nu mai conta -, nici una dintre celelalte semifinaliste nu era cunoscuta inainte de disputarea ultimelor meciuri din grupe. Astfel, medaliata cu bronz la Europenele din 2006, Danemarca s-a calificat, dupa ce a invins Slovenia cu 28-23, in timp ce Germania isi continua parcursul continental gratie victoriei cu 31-29 in fata Suediei. Intr-un meci decisiv, Croatia a terminat la egalitate cu Norvegia, 23-23, si a obtinut in extremis biletele pentru semifinale.

Gratie calificarii Croatiei (tara organizatoare) si Germaniei (campioana mondiala en titre), toate semifinalistele de la Euro s-au calificat la Mondialul din 2009. Mai mult, si ocupanta locului 5, care se va decide intre Norvegia si Suedia, va obtine biletul pentru intrecerea mondiala. Finala campionatului continental din Norvegia este programata duminica, de la ora 17.00.

Chiar daca nu se vor afla pe teren in finala concursului european, baietii antrenati de Aihan Omer vor avea, la rindul lor, emotii duminica. Motivul: la Lillehammer va avea loc tragerea la sorti a meciurilor din barajul de calificare la CM 2009, de la ora 13.45. Romania a fost repartizata in urna a doua valorica, adversara sa fiind aleasa dintre Spania, Ungaria, Islanda, Polonia, Slovenia, Muntenegru, Rusia, Cehia si Norvegia sau Suedia, adica echipa de pe locul 6 la CE 2008. Play-off-ul este programat a se desfasura pe 7/8 iunie si 14/15 iunie 2008.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.