A terminat-o cu Becali&Popescu !

Adrian Mutu a decis ieri sa rupa relatiile cu cea mai cunoscuta firma de impresariere din Romania, Becali&Popescu. Dupa aflarea deciziei date de Federatia Engleza se parea ca Adi va avea parte de zile mai linistite. In acest sens, el fusese sfatuit de impresarii sai sa nu se intoarca in Romania, pentru a nu avea parte de presiune. Cu toate acestea, fotbalistul a procedat exact invers, alegind sa vina incognito in tara. Fostul atacant de la Chelsea a anuntat ulterior ca se va antrena cu Dinamo, dar a renuntat, preferind ca mai intii sa discute cu presa in cadrul unei conferinte.

"Sa fiu si cu altii"

Dimineata deja circula zvonul ca Mutu va aparea in public cu un anunt socant. Putin inaintea prinzului, ruptura dintre el si firma fratilor Becali devenise deja certitudine. Daca mai era nevoie de vreo confirmare, aceasta a venit in cursul dupa-amiezii, pe fax, printr-un comunicat semnat de firma "Becali&Popescu". Ce se intimplase, de fapt? "Divortul" intervenise deja cu o seara inainte. Gica Popescu s-a intilnit cu Mutu pentru a discuta detalii legate de viitorul celui din urma. Impresarul i-a cerut fotbalistului, inainte de toate, sa faca o conferinta de presa pentru a pune capat eventualelor viitoare hartuieli din partea mass-media. Mutu a tacut cit a vorbit Popescu si apoi a lansat o veste socanta: "Vreau sa fiu reprezentat si de o alta firma de impresariat. Nu numai de voi. Am vorbit deja cu cineva..." Popescu nu a acceptat aceasta idee si i-a raspuns transant: "OK, Adi, dar nu se poate si cu noi, si cu altii. Ne stringem miinile si asta este. Fiecare cu drumul sau". Apoi, Gica Popescu i-a dat lui Adrian toate hirtiile care compun dosarul intocmit in aceste zile, la Londra, pe marginea cazului sau si apoi a plecat. Tocmai se incheiase o colaborare veche de cind este Mutu fotbalist.

"Sa ne judece lumea pe noi ce am facut pentru Mutu si cum a ales el sa puna punct relatiei noastre"
Victor Becali, impresar

"Sint mai mult surprins decit trist. Asta este, daca el a ales asa, il astept oricind la o cafea la firma noastra, chiar daca a ales altceva decit am fi dorit noi"
Gica Popescu, impresar

A fugit iar, dar vorbeste azi

La ora 14:30, Mutu a iesit din sediul ISM insotit de cel mai bun prieten al sau, Alin. Cei doi s-au urcat in masina jucatorului, un BMW X5, si au demarat in tromba, la volan fiind Alin. Au plecat pe Calea Floreasca spre soseaua Stefan cel Mare, au trecut pe rosu la intersectie, apoi au frinat brusc, Alin a coborit si le-a cerut ziaristilor sa nu-i mai urmareasca. Apoi, tot in viteza, au intrat pe strada Eminescu, pe sens interzis, scapind astfel de "urmaritori". Fotbalistul a decis sa apara in fata presei, astazi, la ora 12:00, urmind sa sustina o conferinta de presa la stadionul Dinamo.

"Era imatur emotional"

Peter Kay, psihoterapeutul care-l consiliaza pe Mutu, a vorbit pentru The Times despre rolul sau in viata jucatorului roman: "A trebuit sa-l fac sa scape de imaturitatea emotionala. Nimeni nu i-a mai spus inainte ca are probleme, nimeni nu l-a mai provocat, nu a fost obligat niciodata sa se maturizeze. Nu a avut niciodata un mentor. Sint ca un frate mai mare care-i spune cum este in lumea reala", spune Kay. El a mai adaugat ca Mutu va petrece doua saptamini sub supraveghere la Clinica Sporting Chance: "Fotbalistul roman va fi inclus intr-un program cu ajutorul caruia sa devina un adult responsabil si matur. In majoritatea perioadei, el va sta in Italia alaturi de familia lui, dar va reveni in mod regulat pentru sedinte de terapie in Hampshire."

N-a venit, ca sa nu-l vada presa

Ora 11:00, stadionul Dinamo. Campioana se pregateste de antrenament, iar agitatia din fata vestiarelor e mare. S-a auzit ca Mutu vine sa se pregateasca impreuna cu trupa lui Andone (foto). Fostul jucator al lui Chelsea nu si-a facut insa aparitia, singurul care a incercat sa dea o explicatie fiind antrenorul "ciinilor". Andone a spus ca a vorbit cu Mutu si jucatorul si-a exprimat intentia de a incepe pregatirile cu Dinamo, insa a spus ca are nevoie de liniste si ar vrea sa fie totul cit mai discret. "I-am spus ca trebuie sa vorbeasca si cu voi, cu presa, asa e normal, ca sa fie lasat apoi in pace", a spus Andone. Tehnicianul crede ca e fireasca dorinta lui Mutu de a se pregati in Stefan cel Mare, unde a fost jucator si s-a simtit foarte bine. ProSport a aflat ca Mutu era decis ieri sa inceapa pregatirile cu Dinamo si l-a sunat pe Ioan Andone dimineata. Acesta i-a zis ca e asteptat de presa la stadion, si atunci jucatorul s-a razgindit, renuntind la antrenament. El i-a comunicat antrenorului ca vrea sa fie lasat in pace si ca nu are de gind sa faca fata acum intrebarilor si insistentelor jurnalistilor.

Doroftei, alaturi de Mutu

La sosirea in tara, Leonard Doroftei a fost intrebat printre altele si despre cazul Mutu. "Am urmarit tot ce s-a intimplat cu el. Imi pare foarte rau pentru el sI pentru echipa nationala a Romaniei. Ori de cite ori il vedeam pe teren, tot stadionul era in picioare. A gresit, dar trebuie sa-l iertam pentru ca este al nostru. Eu in douazeci de ani de box nu am luat nici macar o vitamina C", a precizat Doroftei.

Continua seria rezilierilor

Adrian Mutu este al saselea fotbalist de la echipa nationala care a decis sa rezilieze contractul cu fratii Becali. Inaintea lui mai fusesera in aceeasi situatie alti jucatori care au cochetat cu prima reprezentativa si care mai sint inca in atentia selectionerului Anghel Iordanescu. Este vorba despre: Adi Ilie (foto), Cosmin Contra, Alin Stoica, Ionel Ganea, Adrian Neaga.

Nu este in atentia Parchetului

Purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie a infirmat ieri zvonul ca Adrian Mutu a intrat in vederile Parchetului dupa ce a recunoscut ca a consumat cocaina. "Nu este nimic adevarat. Noi nu ne-am autosesizat in acest caz. Nu avem inca toate datele necesare pentru a deschide un astfel de dosar", a precizat purtatorul de cuvint, Radu Ilina, care nu a exclus varianta ca Laura Andresan sa fie chemata la audieri in urma declaratiilor facute despre Adrian Mutu.

Iesirea lui Giovani a fost decisiva

Racirea relatiilor dintre Adrian Mutu si firma "Becali&Popescu" dateaza de ceva vreme. Faptul ca fotbalistul a absentat de la "Seara Campionilor", eveniment ce a coincis cu retragerea lui Gica Popescu, dar mai ales iesirea lui Giovani Becali de la un post de televiziune imediat dupa declansarea scandalului au fost tot atitea semne ca ceva s-a rupt si ca problemele existau mai de mult si tineau de datorii mai vechi si neachitate. Jucatorul se simtea exploatat, asa cum a marturisit unor apropiati, in timp ce impresarii nu prea mai aveau de pe urma cui sa cistige bani din cauza vietii extrasportive din ultimul timp, asa ca au intervenit discutii. Dupa aflarea verdictului, mai ales datorita fotografiilor in care apareau impreuna se credea ca relatiile au revenit la o oarecare normalitate, numai ca Mutu nu a putut sa treaca peste criticile aduse de Giovani Becali si a s-a hotarit asupra unei decizii deja luate de dinainte. De altfel, in momentul atacului, Becali senior stia deja de faptul ca o eventuala legatura cu Adrian este imposibila. Din cite se pare, in timpul cit a stat la Roma, Briliantul nu s-a intilnit numai cu Alexandra, ci a avut mai multe runde de negocieri cu firma de impresariere GEA, patronata de fiul lui Luciano Moggi, Alessandro.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.