Danut Lupu s-a remarcat in fotbalul romanesc prin caracterul rebel si prin numeroasele probleme pe care le-a avut cu legea. Fostul jucator al lui Dinamo si Rapid a facut chiar puscarie in Grecia, pe vremea cand evolua la Panathinaikos Atena, pentru trafic de masini furate.

PROBLEME

El a ajuns din nou in atentia legii dupa ce i-a fost confiscata, pe Aeroportul Henri Coanda, suma de 80.000 de euro, pe care nu a declarat-o la vama. Lupu, in varsta de 38 de ani, venea de la Roma, de unde intentionase, fara succes, sa-si cumpere o masina. Conform destainuirilor vamesilor, acesta a declarat ca nu are bunuri cu regim special sau valuta peste plafonul maxim admis. In urma unui control amanuntit insa, lucratorii vamali au descoperit in bagajele fostului fotbalist 79.000 de euro nedeclarati. Regulamentul vamal al BNR prevede ca orice persoana care paraseste sau intra in Romania este obligata sa declare sumele de bani sau valorile ce depasesc 10.000 de euro.

NEVINOVAT

"Nu este adevarata versiunea celor de la vama. Vamesa a mintit cand a spus ca m-a intrebat daca am ceva de declarat. Este cuvantul meu impotriva cuvantului ei", a spus Lupu, care a adaugat ca vamesii au dezinformat si in legatura cu locul unde au fost gasiti banii. "Nu aveam nici o cutie cu pantofi in geanta, fiindca nu avea loc in geanta. Ei au spus ca erau mai multe."

TRIBUNAL

Acesta va incerca sa-si recupereze banii in instanta. "Nu voi lasa minciunile lor nepedepsite. Am depus deja dosarul la tribunal si sper sa imi recuperez banii pentru care mi-am rupt picioarele ca jucator." O alta dilema a fostului fotbalist este motivul pentru i-au fost confiscati banii chiar lui. "De ce tocmai eu? Nu sunt singurul om care trece prin vama aceea si nu declara banii. Sunt sigur ca altuia nu i-ar fi luat nimic. Nu am vrut sa ascund nimic, dar unde era sa tin banii, ca doar in buzunar nu aveau loc?", a incheiat, nedumerit, Lupu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.