De modificarea din 2006 a Legii sportului au profitat cel mai mult cluburile bogate din fotbalul romanesc.
Patronul Rapidului, George Copos, a economisit anual aproape 50.000 de euro pentru fiecare jucator prin modificarea Legii sportului, rectificare ce a permis cluburilor sa incheie doar contracte de prestari servicii cu fotbalistii. In numarul de ieri al cotidianului nostru am publicat dezvaluirile lui Dumitru Costin, presedintele AFAN (Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori): conform acestuia, George Copos ar fi promovat prin interpusi, pe vremea cand era vicepremier, un amendament la Legea sportului care l-a favorizat direct.

Concret, proiectul de ordonanta de urgenta a anulat obligativitatea cluburilor de a le intocmi jucatorilor contracte de munca individuale (acestia beneficiau de toate drepturile legale ale salariatilor), permitand in loc intocmirea unor contracte de prestari ser-vicii. In urma acestei initiative, Rapid a iesit favorizata prin scaderea contri-butiei la stat de la 40a la doar 16a, in paguba iesind fotbalistii (care nu mai erau protejati de lege) si bugetul de stat.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.