Vasili Hamutovski a fost aproape de o revenire in Liga I. Nu la Steaua, echipa de la care a plecat la sfarsitul anului 2005 si nici la FC Vaslui, club care l-a ofertat in aceasta pauza competitionala, ci la liderul CFR Cluj. Totusi, ardelenii au renuntat in ultima clipa, preferandu-l pe canadianul Lars Hirschfeld.

“Romania este a doua mea casa”, spunea in urma cu mai bine de trei ani portarul Vasili Hamutovski. Dupa o experienta frumoasa la Steaua, goalkeeperul din Belarus a ales cu sufletul si a dat Ghencea pe gruparea rusa Tom Tomsk, pentru a fi mai aproape de familia sa.

Desi a plecat la o echipa “fara nume”, portarul a fost in continuare om de nationala, iar evolutiile sale sigure au facut ca ofertele sa vina pentru el. in aceasta iarna, fotbalistului i s-a terminat contractul cu Tom Tomsk si a decis sa nu-si mai prelungeasca intelegerea.

Au aparut imediat contacte cu echipe din spatiul ex-sovetic, dar si de la cluburi din Romania. Vasluiul a fost primul club care l-a vrut, insa Hamutovski a refuzat varianta moldava. Pe fir au intrat cei de la CFR Cluj.

Conducatorii liderului din Liga I si-au dorit neaparat un portar cu experienta pentru a crea concurenta pentru Nuno Claro, cel care a devenit, dupa ce Stancioiu a cazut in dizgratia sefilor ardeleni, titular incontestabil. Conducatorii din Gruia au vrut sa-l aduca la echipa lui Andone pe Hamutovski, insa s-au razgandit.

Motivul a fost simplu: isi doreau un jucator care sa nu fie extracomunitar, astfel ca varianta bielorusului Vasili Hamutovski a cazut. CFR s-a reorientat rapid catre Lars Hirschfeld, portarul canadian al celor de la Rosenborg, posesor de pasaport italian. Viitorul fostului stelist este acum pus sub semnul intrebarii, insa se pare ca va evolua, din aceasta iarna, in Bundesliga 2.

Portarul se afla in aceste zile in Germania, unde negociaza cu nemtii de la FC Carl Zeiss Jena, echipa clasata pe locul 17, penultimul, cu 13 puncte dupa 17 etape. “Nu vreau sa comentez nimic momentan. Cel mai bine vorbim la inceputul saptamanii viitoare”, a spus Hamutovski pentru Click!


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.