Aproape 300.000 de fani din intreaga Europa au votat unsprezecele indeal si antrenorul anului recent incheiat, in top aflandu-se campioana continentala, AC Milan, cu trei jucatori.

UEFA a dat publicitatii, sambata, rezultatele sondajului prin care s-a stabilit echipa anului 2007 si antrenorul acesteia. In cele doua luni cat s-a desfasurat sondajul pe site-ul UEFA, au votat 277.895 de suporteri din intreaga Europa, informeaza ''Gazzetta dello Sport'', salutand victoria absoluta a brazilianului Kaka, de la AC Milan, cel mai votat jucator al echipei. De asemenea, ziarul italian subliniaza faptul ca ''diavolul milanez'', detinatoarea Ligii Campionilor, are trei fotbalisti in unsprezecele ideal al anului 2007.

Iata-i, post cu post, pe cei mai apreciati jucatori din 2007.

Portar - Ilker Cassilas (Real Madrid): ''Ingerul pazitor'' al madrilenilor a castigat clar in fata lui Cech, Van der Saar, Reina si Palop, gratie miracolelor sale care au adus titlul anul trecut Realului.
Fundas dreapta - Daniel Alves (FC Sevilla): Stelistii Rada si Nesu au simtit pe pielea lor forta ofensiva a acestui micut fundas brazilian, care i-a tavalit anul trecut in Liga Campionilor chiar in Ghencea. A avut o oferta de 36 de milioane de euro de la Chelsea, in vara anului trecut, iar daca s-ar fi materializat transferul ar fi fost cel mai scump fundas lateral din lume. Nu trebuie uitata nici evolutia sa de la Copa America, unde a marcat un gol superb in finala castigata de Brazilia in fata Argentinei cu 3-0. I-a invins in acets top ce J. Zanetti, Oddo, S. Ramos si Zambrotta.

Fundas central
- Alessandro Nesta (AC Milan): Printre oamenii de baza ai lui Ancelotti la castigarea Ligii Campionilor in 2007, aparatorul retras din ''squadra azurra'' imediat dupa CM 2006, se afla pe locul al doilea intre cei mai selectionati jucatori in ierarhia UEFA. Nesta a aparut, din 2001, de cand se realizeaza aceasta echipa, de patru ori intre titulari, doar Henry avand cinci prezente.
Fundas central: - John Terry (Chelsea): Si-a castigat acest loc in ciuda unui an destul de dificil, in care echipa sa de club a castigat doar Cupa Angliei, iar nationala a ratat calificarea la Euro 2008. La plusuri apare primul gol al unui fotbalist englez marcat pe ''New Wembley''. La categoria fundasi centrali, Nesta si Terry i-au invins pe Agger, Carragher, Ricardo Carvalho, Rio Ferdinand, Vidic, Puyol, Kolo Toure si Maldini.

Fundas stanga - Eric Abidal (FC Barcelona): Nu este un jucator stralucitor, dar in Franta deja i se pregateste festivitatea de retragere legendarului Lilian Thuram. Are forta si precizie, iar la Barcelona s-a impus fara probleme. Totusi, a primit cele mai putine voturi dintre toti titularii, doar 70.000, suficiente pentru a-i invinge pe Drenthe, Lahm, Jankulovski si Evra.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.