Fosul campion mondial de sah, Bobby Fischer, a murit ieri, la varsta de 64 de ani, intr-un spital din Reykjavik, capitala Islandei, informeaza NewsIn.

Fischer a devenit un simbol al Razboiului rece in momentul in care a castigat campionatul mondial de sah in 1972, cand l-a invins pe Boris Spassky.

Cu toate acestea, fostul mare campion a avut o atitudine controversata fata de tara sa natala, SUA. In 1992, Bobby Fischer a primit o condamnare din partea Statelor Unite ale Americii pentru ca a incalcat embargoul impus Iugoslaviei si a mers sa rejoace finala cu Spassky.

„SUA este malefica. Este o axa a raului”. Critic fervent al Statelor Unite al Americii, Bobby Fischer a renuntat la cetatenia americana in 2005 si s-a mutat in Islanda.

Fischer s-a nascut in Chicago, a crescut in Brooklyn si a devenit campion al Statelor Unite la 14 ani si mare maestru al sahului, la 15 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.