Adrian Mutu il dribleaza pe Cristi Chivu la cota de piata si amindoi se uita foarte de sus la Petre Marin.
Nationala de fotbal a Romaniei se afla pe locul 13 in clasamentul FIFA, dar cu sase locuri mai jos in ceea ce priveste cota de piata a internationalilor selectati constant de Victor Piturca. Suma la care este cotata Romania este de 78.600.000 de euro, cu aproximativ zece milioane sub reprezentativele Greciei, Scotiei, Poloniei sau Irlandei. Germanii de la transfermarkt.de au luat in calcul 23 de internationali, media cotei de piata a fiecaruia fiind de 3,4 milioane de euro.

Ca si in teren, lider este Adrian Mutu, pe care nemtii il crediteaza cu o valoare de 18,5 milioane de euro. Pe locul doi se afla, evident, Cristi Chivu, cu 15 milioane de euro, dupa care la mare distanta podiumul este completat de Ciprian Marica, 6,5 milioane de euro. In apropierea podiumului se afla proaspat transferatul in campionatul Ucrainei Ionut Mazilu, cu 4 milioane, cam aceeasi cota de piata mai avind Dica, Rat si Ogararu. Fundasul Petre Marin, unul dintre cei mai scunzi jucatori de pe lista favoritilor lui Piturca, este codas si in topul cotei de piata, el valorind doar 250.000 de euro, jumatate din Claudiu Keseru, capitanul nationalei de tineret.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.