Antrenorul lui sahtior, Mircea Lucescu, isi supune elevii la un adevarat tur de forta in aceasta perioada. Rat si coechipierii sai se antreneaza intr-o padure de langa Donetk, iar sedintele de pregatire se prelungesc si pe intuneric.

De cateva zile, jucatorii de la sahtior trag tare la antrenamente, sub comanda lui Mircea Lucescu. Dupa Sarbatorile de iarna, “Il Luce” a pus la punct un program infernal, dar si original in acelasi timp, pentru elevii sai. in aceasta perioada, Rat si colegii sai se antreneaza intr-o padure de langa Donetk, in apropierea bazei de pregatire a celor de la sahtior, prin zapada, la temperaturi cu mult sub zero grade.

Antrenorul “minerilor” isi duce jucatorii in padure in fiecare zi, pentru antrenamente. Fotbalistii lui nea Mircea sunt nevoiti sa alerge printre copaci, sa faca exercitii pentru musculatura, dar si pentru coordonare. Din meniu nu lipsesc nici obisnuitele sarituri peste gardulete, pe care Lucescu le asaza personal. Rat si colegii sai au avut deja cateva portii de alergari printre copaci, etape de cate doi kilometri fiecare, distanta care creste zilnic.

Rat este printre cei mai rapizi

sedintele de pregatire se desfasoara de multe ori chiar si pe intuneric, fapt neobisnuit pana acum. “Pentru a avea mai mult timp pentru recuperare, le dau jucatorilor mai mult timp de odihna. De aceea, antrenamentele incep dupa-amiaza si se prelungesc si pe intuneric. Dar nu e nimic rau in asta. Ma bucur ca toti baietii se simt bine si au pofta de antrenament. Vom avea si exercitii aerobice in program, inca doua zile. Prin asta, jucatorii isi oxigeneaza plamanii. Aceasta perioada ii va ajuta in retur, pentru ca vor avea o buna conditie fizica. Se poate vedea cu ochiul liber ca baietii sunt in forma”, a declarat antrenorul Mircea Lucescu pentru site-ul oficial al “minerilor”.

Dupa ce misiunea este indeplinita, iar cursele printre copaci iau sfarsit, elevii lui “Il Luce” au parte si de o recompensa: cate un pahar cu ceai cald, care sa-i mai dezmorteasca, dupa ce s-au antrenat in ger. Jucatorii, insa, nu se plang, ci sunt mai degraba relaxati si pusi pe glume. Primul la sotii este chiar fundasul roman, Razvan Rat, care isi mai destinde colegii cu cate o gluma.

Anul trecut, in cazarma

Metodele originale ale lui Mircea Lucescu sunt deja celebre. Unul dintre tururile de forta organizate de “Il Luce” s-a desfasurat chiar in vara anului trecut, cand sahtior a facut pregatirea dintre sezoane in Elvetia. Pe langa antrenamentele obisnuite, antrenorul si-a dus elevii pe un teren de pregatire specifica soldatilor.

Jucatorii au fost invitati sa-si puna la incercare aptitudinile acrobatice, participand la un adevarat concurs de catarat pe franghii sau de tarat pe burta. Nici chiar Mircea Lucescu nu s-a lasat mai prejos, el tragand cot la cot cu elevii sai. Un alt program special a fost cel de inot in bazinul hotelului elvetian unde au fost cazati. “Il Luce” a cronometrat timpii scosi, iar printre cei mai harnici s-a dovedit si Razvan Rat, care a fost incantat sa inoate.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.