Alhassan Bangura, jucator de 19 ani la divizionara secunda engleza Watford, a fost la un pas sa fie deportat in Sierra Leone, unde risca sa fie torturat de o secta voodoo. In urma unei campanii, la care a participat si Sir Elton John, i s-a acordat permisul de munca in Anglia

Ministerul de interne englez s-a dovedit, in prima instanta, extrem de obtuz, refuzandu-i tanarului african permisul de munca in Marea Britanie. Alhassan Al Bangura a sosit, acum trei ani, alaturi de mama sa si de doi frati, ca imigrant ilegal in Anglia, informeaza BBC.

Fotbalist talentat, el a semnat un contract cu echipa de liga a doua Watford, jucand la tineret pana in acest an. Anul trecut, cand a fost promovat la echipa mare, pentru care a apucat sa joace 16 meciuri in prima liga engleza (inainte sa se accidenteze destul de serios), oficialii clubului din oraselul situat la 30 de kilometri de Londra, au depus actele pentru ca Bangura sa poata evolua in legalitate. Raspunsul autoritatilor britanice, venit la sfarsitul anului trecut, a fost dur: tanarul din Sierra Leone, care a devenit tata acum doua luni, nu indeplineste conditiile pentru a juca in liga a doua engleza. Una dintre acestea este ca un fotbalist sa aiba jucate 50% din meciurile echipei sale nationale in anul precedent, ceea ce presupune ca acesta ar fi valoros si ar avea dreptul sa ia locul in echipa unui rival de-al sau englez. Refuzul Home Office atragea insa dupa sine expulzarea lui Al Bangura in tara sa natala, iar de aici totul a luat o turnura dramatica.

Fotbalistul african le-a explicat oficialilor de la Watford ca nu se poate intoarce in tara sa natala, deoarece i-ar fi pusa in pericol viata. Bangura a povestit ca a fugit din Sierra Leone impreuna cu mama si cu fratii sai tocmai pentru ca tatal sau facea parte dintr-o secta care practica ritualuri voodoo si sacrificii umane, iar "evadarea" lor se pedepseste cu moartea prin tortura.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.