Rapidul a dat lovitura in lumea transferurilor dupa ce a incasat 4 milioane de euro de la Dnepr pentru atacantul Ionut Mazilu, ceea ce reprezinta o suma-record pentru Liga I.

Patronul care se plinge cel mai mult de pierderile din fotbal, George Copos, este recordman national la transferuri in strainatate, informeaza Cotidianul. Dupa ce a stabilit, acum doi ani, cel mai scump transfer din istoria fotbalului romanesc - Daniel Niculae dat pe 3,3 milioane de euro la Auxerre, la egalitate cu stelistul Ogararu -, Copos si-a batut propria performanta, incasind aproape 4 milioane de euro de la Dnepr Dnepropetrovsk pentru golgheterul echipei, Ionut Mazilu.

„E vorba de o reusita pe care a facut-o clubul Rapid. Sa nu uitam ca este vorba despre cel mai mare transfer pe care Rapidul l-a realizat, de peste 3,7 milioane de euro. Este in acelasi timp si o pierdere, pentru ca noi l-am considerat cel mai bun atacant pe care l-a avut Rapidul. Ionut Mazilu a trecut de la un salariu de 150.000 de euro direct la un salariu de 500.000 de euro“, a declarat George Copos.

Tehnicianul giulestenilor, Mircea Rednic, nu a parut foarte afectat de plecarea lui Mazilu. "In orice caz, trebuie sa fim sinceri si sa recunoastem ca Mazilu nu era un jucator constant in evolutii. Avea foarte multe fluctuatii in jocul sau. Vom aduce pe altcineva in locul sau, asa se intampla la toate echipele din lume. Nu trebuie sa facem un capat de tara ca nu va mai juca la Rapid. Ce vreti acum? Sa ma apuc sa plang dupa Mazilu? Baiatul a plecat la mai bine, de la un salariu de 120.000 de euro la 500.000, plus alte bonusuri. Ii urez mult succes, daca el a acceptat, eu ce sa fac? Eu cand m-am dus la Dinamo au plecat 18 jucatori si nu am mai zis nimic. Eu sunt antrenor, trebuie sa ma conformez deciziilor conducerii", a declarat Mircea Rednic, conform Romania Libera.

Potrivit EVZ, aducerea lui Ionut Mazilu la Dnepr Dnepropetrovsk face parte dintr-o strategie ampla de intarire a echipei lui Oleg Protasov. Fostul tehnician al Stelei are din aceasta iarna sub comanda sa patru jucatori noi (toti straini). In afara de Ionut Mazilu, Dnepr i-a mai transferat pe Mario Holek (Cehia), Osmar Ferreyra (Argentina) si Rolan Gusev (Rusia). Dnepr ocupa in prezent primul loc in clasamentul Ucrainei, avand doua puncte in fata echipei Sahtior Donetk, cu mentiunea ca formatia lui Mircea Lucescu are un meci mai putin disputat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.