Sport 8 Ianuarie 2008 02:40
Presedintele Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, spune ca pleaca de la Poli Timisoara daca autoritatile locale nu vor investi 60 de milioane de euro intr-un complex sportiv .

Potrivit Ziua, Marian Iancu a sustinut ieri o conferinta de presa la Timisoara in care a incercat sa clarifice ultimele sale declaratii, legate de o eventuala retragere, alaturi de BkP, de la "Poli". Iancu a acordat autoritatilor locale un termen-limita pana la 30 ianuarie, pentru asocierea Consiliului Judetean si Consiliului Local cu gruparea alb-violeta, in caz contrar urmand sa renunte la finantarea clubului. Seful lui "Poli" cere, prin aceasta asociere, ca cele doua institutii sa investeasca 60 de milioane de euro in construirea unui nou stadion si a unei baze de antrenament.

"In cazul in care nu voi reusi asocierea cu Consiliul Local si cu cel Judetean pana la 30 ianuarie, imi voi da demisia de la conducerea clubului, iar finantarea clubului va fi blocata. Il voi propune pe Gheroghe Chivorchian (n.r. - actual director general) pentru a prelua sefia clubului si vom vinde mai multi jucatori pentru a supravietui. Noi nu dorim sa plecam, dar sunt necesare 60 de milioane de euro pentru construirea unui alt stadion, care va fi in proprietatea Consiliului Judetean. Daca cei doi vor veni cu capital - Consiliul Judetean, si cu baza de antrenamente - Consiliul Local, noi vom majora capitalul cu echivalentul patrimoniului", a declarat Iancu.

„Se tergiverseaza lucrurile. Merg prea incet fata de cum ne-am dori. Noi am depus aproape toata documentatia pentru audit. Am ajuns la o etapa importanta de dezvoltare a clubului si, in acest moment, unul din obiectivele principale este de a consolida actionariatul, prin atragerea autoritatilor locale. Pana acum am investit in baza materiala si logistica, desi aceasta nu apartinea clubului. Dezastrul pe care l-am gasit la club in momentul in care Balkan Petroleum a venit la Poli Timisoara s-a datorat si faptului ca autoritatile locale nu s-au regasit in interiorul clubului“, a sustinut presedintele Politehnicii Timisoara, informeaza Gandul.

Adrian Orza, viceprimarul Timisoarei, a declarat ca va propune Consiliului Local asocierea. „Noi am constituit o comisie si am cerut un audit la club. In sedinta Consiliului Local din 29 ianuarie vom propune asocierea. Ramane de vazut cum va vota Consiliul Local”, a spus Orza, relateaza EVZ.

Consilierul judetean Alin Popoviciu spune ca Poli are datorii la Consiliul Judeten Timis de peste 900.000 de lei, din chirii si utilitati neachitate. In aceste conditii, o eventuala asociere cu bani publici este imposibil de facut din punct de vedere legal.

„Eu i-am propus lui Iancu sa facem asocierea pe o firma noua, dar el nu vrea asta. Daca el poate sa scoata bani din buzunar si sa-i puna in firma, noi nu putem, fiindca e vorba de bani publici. Orice decizie va lua Iancu, Poli va ramane in divizia A si in Timisoara. Sunt cel putin sapte firme din Timisoara care vor sa intre intr-o societate alaturi de CJ Timis si Consiliul Local Timisoara, pentru a sustine clubul”, spune Alin Popoviciu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.