Sport 4 Ianuarie 2008 02:52
In viziunea unui matematician elvetian, echipa nationala a Italiei va triumfa la Campionatul European de fotbal din vara.
Pana la startul Campionatului European de fotbal din Austria si Elvetia mai sunt cinci luni, dar pronosticurile au inceput deja sa apara. Pasionat de sport, de fotbal in special, matematicianul elvetian Roger Kaufmann a pus la punct un program computerizat - Dynamische Sport Analyse (DSA), cu ajutorul caruia, spune el, poate calcula sansele pe care le are o echipa participanta la o competitie.

Potrivit socotelilor facute de Kaufmann, echipa nationala a Romaniei are sanse de 3,3 la suta sa-si adjudece in aceasta vara titlul european. La intrebarea „Cine va castiga Euro 2008?”, raspunsul dat de matematicianul elvetian este Italia, detinatoarea titlului mondial si una dintre adversarele tricolorilor in Grupa C. Conform programul DSA, „squadra azzurra” va juca finala cu Germania.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.