Tabla de sah a meciului dintre Anatoli Karpov si Andrei Istratescu a fost adjudecata de Andrei Hodis din Zalau, pentru suma de 42.885.417 lei, au anuntat organizatorii licitatiei. Licitatia a inceput pe 18 martie avand ca pret de pornire suma de un milion de lei, in urma concursului a 97 de oferte. Tabla de sah, unicat in Romania, este digitala si permite inregistrarea si transmiterea de partide prin internet. Ultimele 500 de mutari ale partidelor dintre Karpov si Istratescu au ramas stocate in memoria tablei, castigatorul licitatiei avand posibilitatea de a le urmari in reluare.

La momentul inchiderii licitatiei, organizatorii meciului au anuntat ca lipseste un cal alb din piesele tablei de sah. A fost contactat producatorul olandez al tablei si acesta a trimis o noua piesa, cu ajutorul careia tabla a fost completata. Intre timp, organizatorii meciului au primit un telefon de la maestrul Anatoli Karpov care tocmai gasise calul alb in buzunarul sacoului sau. In acest moment, calul alb original al tablei de sah se afla in drum spre Bucuresti si va fi trimis prin posta castigatorului licitatiei.

Cele 43 de milioane vor fi donate clubului de sah Mediator, din satul Giarmata VII, comuna Giarmata, judetul Timis. Clubul este afiliat la Federatia Romana de Sah, gazduind, la ora actuala, 62 de sahisti: copii, juniori, junioare, seniori si senioare. Cel mai bun rezultat al clubului a fost realizat de Karina Monica Lucian-Hoffman, care s-a clasat pe locul sapte, la Campionatele Europene de sah rapid, pentru copii pana la 9 ani, care s-au desfasurat, in Ungaria, in luna martie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.