Sport 3 Ianuarie 2008 01:23
Contractul fotbalistului roman Adrian Mutu cu clubul Fiorentina a fost luat in vizor de autoritatile fiscale italiene, a anuntat ieri cotidianul "La Repubblica", citat de ProTV.

"Mutu isi prelungeste contractul cu Fiorentina pana in 2012. Primeste un salariu de 3 milioane de euro pe an, insa suma e prea mare pentru Fiorentina. In acte apare salariul de 1,5 milioane de euro. Fiscul investigheaza ingineria", scrie publicatia italiana.

Mutu ar fi apelat la o inginerie financiara - si-a vandut drepturile de imagine si Fiorentina ii mai da inca un milion si jumatate pe an.

Asa, Fiorentina scapa de taxe pentru 6 milioane si coechipierii nu sunt invidiosi pe salariul lui Mutu. Potrivit „La Repubblica", fiscul italian s-a sesizat si va pune sub urmarire contractele lui Mutu. Scandalul financiar al anului trecut l-a avut in prim-plan pe cel mai tare campion de motociclism al Italiei, Valetino Rossi, care a fost obligat sa plateasca despagubiri uriase dupa ce a inselat fiscul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.