In primele doua partide din sferturile de finala ale Ligii Campionilor, Liverpool a invins cu 2-1 pe Juventus, in timp ce Lyon a remizat, in fata propriilor suporteri, cu revelatia PSV, scor 1-1. Astfel, deznodamintul a fost aminat pentru returul de saptamina viitoare.

DupA 20 de ani de la finala soldata cu 39 de morti, suporterii echipelor Liverpool si Juventus au facut pace inaintea sfertului de finala de pe Anfield Road. In secunda urmatoare insa, pe teren a inceput razboiul. Si, dupa doar 25 de minute, se parea ca Juventus va pierde nu doar batalia din Anglia, ci si calificarea. Sami Hyypia si Luis Garcia au marcat in poarta lui Buffon, dublind numarul de goluri primite de Juve in actualul sezon in Liga Campionilor. Italienii au ripostat printr-o bara a lui Ibrahimovici si un gol anulat dupa un ofsaid controversat.

Cosmarul portarilor

Liverpool n-a scapat insa de cosmarul portarilor, chiar daca Rafa Benitez l-a schimbat pe Dudek - care a gafat cu Leverkusen - cu debutantul in Liga Campionilor, Carson. Dupa ce a aparat suturi grele, tinarul portar a gresit si el nepermis, dupa o ora de joc, cind Juve a redus din handicap prin golul marcat de Cannavaro. In ultima parte a meciului nici una dintre echipe n-a mai riscat, Liverpool fiind multumita ca a cistigat, iar Juventus ca si-a pastrat destule sanse pentru returul de pe Delle Alpi. Meciul a fost marcat si de un moment neplacut, cind fanii locali au scandat prenumele lui Baros - Milan, iar suporterii torinezi au crezut ca acestia scandeaza numele rivalei din Il Calcio, ripostind prin gesturi obscene.

Hexagon egal

Al doilea sfert de finala al serii, Lyon - PSV Eindhoveen s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Malouda a marcat pentru gazde dupa doar 12 minute jucate si, cu tot atitea inaintea fluierului final, Philip Cocu a egalat. Astfel, PSV s-a intors in Olanda cu mai multe sanse de calificare in semifinalele Ligii Campionilor decit la plecarea in Hexagon, iar Lyon, la fel ca Juventus, nu si-a confirmat statutul de favorita in partida de marti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.