Anuntata retragere a lui Mircea Sandu, din fruntea Federatiei Romane de Fotbal nu garanteaza in nici un fel, ca fotbalul romanesc poate reintra pe un drum bun. Asa cum au observat mai multi specialisti, "sportul rege" din tara noastra sufera la nivelul sistemului. Este o boala de ansamblu si, de aceea, oricate talente am avea, va fi foarte greu sa ajungem acolo unde am fost in anii ’90. Suferinta Nationalei porneste de la situatia dezastruoasa in care se zbate competitia interna.

Dupa ce au avut loc doua asa-zise "momente zero", in care conducatorii cluburilor din Divizia A au promis solemn ca nu vor mai participa la nici un aranjament, dupa primele trei etape ale returului campionatului 2004-2005, planeaza mari semne de intrebare privind corectitudinea cu care unii jucatori si-au aparat sansele. Invitat, duminica seara, la o emisiune televizata, Jean Vladoiu, fostul fotbalist cunoscut pentru onestitatea sa, a declarat ca incearca sa se uite cat mai putin la meciurile din Divizia A, pentru ca i se pare ca partidele strategice au reaparut!

Liga lui Dragomir doarme?

Evident, nimeni nu poate demonstra ca un fundas sau altul a stat departe intentionat de adversarul care a inscris. Numai presa a semnalat, cu litere de-o schioapa, cazurile in care noncombatul s-a vazut si de pe Luna! In schimb, pentru a se feri de audieri care, pana la urma, oricum nu ar fi dus la nici un rezultat, observatorii LPF s-au purtat de parca nu ar fi vazut nimic ciudat.

Surprinde apatia Ligii, care nu s-a sesizat nici macar atunci cand fotbalistii Sportului Studentesc au anuntat ca au fost contactati de persoane din anturajul Universitatii Craiova, care le-ar fi propus sa "tranteasca" meciul!?! Dumitru Dragomir, care tuna si fulgera imediat pe posturile de televiziune atunci cand are nevoie de publicitate, de data aceasta s-a dat si surd, si mut. El poate explica aceasta atitudine prin faptul ca a cazut de "Pacalici" atunci cand a denuntat aranjamentul de la Ceahlaul-Dinamo, insa episodul de atunci nu ar trebui sa reprezinte un motiv care sa-i inchida gura, mai ales ca se da mare justitiar.

Partidele suspecte din acest retur de campionat:

Etapa a 17-a

BACAU - BRASOV 0-0

Istoria recenta ne face sa credem ca intre conducerile celor doua grupari exista relatii stranse. In urma cu doua campionate, FCM Bacau s-a salvat de la retrogradare in urma unei victorii, in ultima etapa, pe stadionul din Brasov. De asemenea, acum trei sezoane, o alta partida FC Brasov - FCM Bacau a ridicat numeroase semne de intrebare, gazdele impunandu-se numai dupa ce spectatorii au cerut imperativ sa se joace corect. Astfel, se crede ca moldovenii i-au milostivit cu un punct, in acest campionat, pe ardelenii aflati in criza.

NATIONAL - TIMISOARA 1-2

Povestea este simpla in acest caz. Ca sa fie sigura ca nu va avea probleme cu retrogradarea, conducerea clubului banatean ar fi cumparat, in iarna, si cele trei puncte, o data cu pachetul care ii cuprindea pe Olaroiu, Caramarin, G. Coman, M. Popa si Canu.

SPORTUL - DINAMO 0-1

"Studentii", cunoscuti pentru jocul ofensiv practicat, au avut cea mai jalnica evolutie din acest campionat. Golgeterul Gigel Bucur a stat tot timpul ascuns dupa fundasii adversi, dar nici mijlocasii nu s-au omorat cu firea sa construiasca macar o faza care sa fie finalizata cu sut spre poarta dinamovista. Si aceasta, dupa un 4-0 la Alba Iulia si inainte de 1-0 la Craiova!?!

Etapa a 18-a

DINAMO - IASI 2-0

Iesenii, care au luptat pana la ultima picatura de energie in Ghencea, unde au reusit sa si castige, puteau pleca acasa inca 6’, dupa ce Cl. Niculescu reusise sa inscrie din lovitura libera de la 30 m! Elevii lui Ionut Popa au jucat ca niste districtuali, pana cand Dinamo a luat un avantaj linistitor, iesind si ei, apoi, din propria jumatate. De mentionat ca intre dinamovisti si politehnisti exista relatii de colaborare, Ad. Cristea trecand in Sos. Stefan cel Mare, iar "cainii" Onut, Perenyi si Ciubotariu jucand la Iasi sub forma de imprumut.

Si cate alte ciudatenii nu au mai fost...


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.