Povestea vietii lui Mihai Raportaru, primul sef de galerie al echipei Dinamo, se impleteste strans cu ultimele patru decenii din istoria gruparii din Soseaua Stefan cel Mare.

Mihai Raportaru este un suporter dinamovist special. El a dat tonul la cantecele „cainilor” timp de 22 de ani, din 1968 pana in 1990. A fost primul sef de galerie intr-o vreme cand „cei mai organizati erau rapidistii, fiindca ei erau si club mai vechi si au avut timp sa se „aseze”„.

Pentru romani, Revolutia romana din decembrie 1989 a insemnat eliberarea dintr-o temnita cu zabrele invizibile. Multi au perceput-o concret: mai multe programe la televizor, mai multa mancare, mai multa caldura. Altii au folosit-o pentru a-si inmulti averile deja stranse, dar pe care n-aveau voie sa le etaleze. Destui au inteles ca pot spune, in sfarsit, ceea ce gandesc si simt fara a le mai fi frica. Pentru Raportaru in particular, Revolutia de acum 18 ani a avut ca miza, in principal, eliberarea campionatului de sub tirania Stelei. Mihai Raportaru a facut si primele bannere pentru Dinamo, pe la mijlocul anilor '70.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.