Presedintele gruparii din Targu Jiu s-a orientat repede, dupa demiterea antrenorului Eugen Neagoe.

Mai mult decat atat, Marin Condescu a reusit sa aduca la Pandurii un antrenor cu nume, Igor Dobrovolski. E adevarat ca ex-sovieticul si-a construit faima atat ca fotbalist, dar si ca selectioner al nationalei Moldovei. Ca de obicei in Liga I, mai sunt cateva detalii de pus la punct.

“Am fost la Chisinau la sfarsitul saptamanii trecute si am purtat o serie de discutii cu Igor Dobrovolski. Nu am ajuns inca la un acord definitiv, pentru ca noi suntem in tratative si cu alti antrenori. Trebuie sa ne gandim bine inainte de a lua o hotarare definitiva”, a declarat Marin Condescu. Acesta l-a concediat pe Eugen Neagoe inaintea meciului din etapa a XIX-a, de pe terenul Otelului. Cu toate acestea, echipa a pierdut la Galati, cu interimarul Gabriel Zahiu pe banca si se afla pe locul 17 in clasament, cu doar 15 puncte stranse.

E campion olimpic in 1988, la Seul

Chiar daca nu are o carte de vizita impresionanta ca antrenor, Igor Dobrovolski a reusit totusi cateva rezultate notabile la conducerea nationalei Republicii Moldova. in calificarile pentru Euro 2008, vecinii de peste Prut au reusit doua victorii istorice pentru ei: 3-0, acasa cu Ungaria si 1-0, in Bosnia-Hertegovina. in plus, au scos o remiza importanta, 1-1 cu Turcia.

Ca jucator, Dobrovolski a castigat cu nationala URSS aurul olimpic la Seul, in 1988, si a participat la Cupa Mondiala din 1990. Apoi, a evoluat pentru Comunitatea Statelor Independente, o echipa-hibrid formata dupa destramarea fostei Uniuni Sovietice, la Euro '92, in Suedia. in sfarsit, desi este nascut in Ucraina, Dobrovolski a ales sa joace pentru Rusia, cu care a participat la Campionatul European din 1996, din Anglia.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.