Nationala feminina de handbal a Romaniei a ratat podiumul mondial, clasificanduse pe locul patru la CM din Franta.

Potrivit Romania Libera, nationala de handbal feminin a Romaniei a avut doua zile de cosmar la Campionatul Mondial din Franta, terminand turneul pe locul 4. Mai intai a fost semifinala cu Rusia, in care echipa noastra a fost spulberata, fara a putea face nimic pentru a se impotrivi unei mari forte. Apoi, ieri, a fost finala pentru locul 3 si medaliile de bronz, in care Romania a fost invinsa de Germania la capatul unui meci de senzatie, in care am trecut de la agonie la extaz...

Desi au inceput bine partida, intrind la pauza cu un avantaj de sapte goluri (18-11), romancele au scazut ritmul in partea a doua si le-au permis nemtoaicelor sa egaleze cu doar 20 de secunde inainte de fluierul final. Ca si in meciul cu Franta, din sferturi, au urmat doua reprize de prelungiri, numai ca de aceasta data finalul nu a mai fost unul fericit, Germania impunindu-se cu 36-35, informeaza Cotidianul.

Potrivit EVZ, imediat dupa meci, handbalistele romane au plecat la vestiare cu lacrimi in ochi. Aproape ca nu le venea sa creada cum au scapat printre degete medaliile de bronz.

„N-am gestionat bine finalul jocului si asta ne-a costat. In prelungiri au avut un cuvant de spus si arbitrii. Am dominat clar Germania, dar ele au fost mai puternice in momentele-cheie. Romanii sa fie mandri de noi!”, a declarat Adina Meirosu, cea mai buna marcatoare a Romaniei aseara, cu 12 reusite.

„In niciun caz, Romania n-a pierdut medalia de bronz. Noi suntem castigatorii morali. Echipa are o singura vina: ca le-a usurat sarcina arbitrilor, care, la randul lor, au fost „orientati”„, a declarat Gheorghe Tadici

Clasata pe locul 4 la Mondialele din Franta, Romania si-a cistigat dreptul de a gazdui o grupa de calificare la Olimpiada de la Beijing. Elevele lui Tadici vor avea adversare Ungaria, Japonia si Polonia, relateaza Cotidianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.