Dupa un meci de infarct, fetele lui Gheorghe Tadici s-au calificat in semifinalele Campionatului Mondial de handbal, eliminand reprezentativa tarii-gazda, Franta.

Astazi, de la ora 16.00, in direct la TVR 1, romancele vor juca cu medaliile pe masa contra Rusiei, campioana mondiala en-titre.

Cristina Neagu: "Echipa mi-a dat forta"

Cea mai buna jucatoare a Romaniei in partida cu Franta, Cristina Neagu, a marturisit ca era sigura de calificarea in penultimul act al turneului final din Franta: “Am crezut in permanenta in sansa noastra. Am jucat bine, pentru ca echipa mi-a dat forta”.

Cristina, debutanta la un turneul final al senioarelor, i-a dat cele mai mari batai de cap antrenorului frantuzoaicelor, Olivier Krumbholz: “Romanii au o jucatoare extraordinara. Cristina Neagu ne-a facut sa pierdem. La doar 19 ani, ea a bulversat total sistemul nostru defensiv”.

Mariana Tarca, antrenoarea de la Rulmentul Brasov, echipa de club a Cristinei Neagu, s-a declarat extrem de incantata de jocul elevei sale si de calificarea nationalei in semifinalele Campionatului Mondial: “Sunt satisfacuta pana peste cap de jocul Cristinei. Ma bucur ca a demonstrat ca este un mare talent. O jucatoare ca ea nu se naste in fiecare zi, poate o data la o suta de ani. Pe langa calitatile fizice, este si foarte inteligenta in joc”.

Tarca nu a fost deloc surprinsa de evolutia tinerei de 19 ani: “tin permanent legatura cu Cristina. Am incurajat-o mereu si i-am zis sa aiba rabdare, pentru ca si-ar fi dorit sa joace mai mult si in celelalte partide, dar e bine ca i s-a dat sansa acum sa ramana mai mult pe teren si sa ajute decisiv echipa”.

Antrenoarea Rulmentului spune despre eleva sa ca este o tanara cu mult bun-simt si cu picioarele pe pamant: “Multi o considera aroganta, dar ea de fapt isi ascunde timiditatea in asa-zisa aroganta. Este foarte modesta si cuminte”.

“Golurile ei au fost ca cireasa de pe tort. A fost un fel de descatusare, pentru ca nu incepuse bine partida. Au contat mult cele doua reusite”, ne-a declarat Andrei Luca, sotul Stelutei. Oficial al formatiei din Valcea, Andrei Luca (foto stanga) a povestit ca fetelele lui Tadici nu au sarbatorit calificarea:

“Am vorbit cu Steluta. Mi-a spus ca erau toate fericite, insa n-a fost nimic special. Lor li se pare fireasca aceasta performanta. 10-15 minute sarbatoresc, apoi se gandesc la partida urmatoare. Pentru ele acest turneu final este ca un puzzle. Fac jocul, apoi merg la urmatorul”.

Conducatorul gruparii valcene, care a dat nu mai putin de 12 jucatoare la lotul national, e sigur ca fetele pot trece de Rusia: “Eu cred mult in aceasta echipa, si nu doar pentru ca joaca sotia mea sau ca sunt atatea jucatoare de la Oltchim. Au dovedit ca sunt o mare echipa. Nationala Romaniei are o mentalitate nordica. si fetele sunt foarte sigure pe ele si cred cu tarie in calificarea in finala”.

Conduse in anumite momente si cu 7 goluri, “tricolorele” au reusit sa revina si s-au impus cand foarte putini mai credeau, dupa doua serii de reprize de prelungire, cu scorul de 34-31. Cea care a dat “desteptarea” nationalei a fost “veterana” Steluta Luca. Cu doua goluri consecutive marcate in momentele-cheie ale meciului cu Franta, jucatoarea Oltchimului a revigorat atacul Romaniei.

Gheorghe Tadici: "Vreau aurul la Mondiale!"

Antrenorul Gheorghe Tadici a declarat, dupa partida castigata in fata reprezentativei tarii-gazda, Franta, scor 34-31, ca toata echipa viseaza acum sa joace finala turneului.

“Am realizat ca Franta avea o echipa foarte puternica. imi felicit jucatoarele, deoarece au stiut sa reziste la presiune. Acum visam la finala. Dupa pauza nu am mai cedat nimic si am schimbat tactica. Neagu si Vadineanu au fost excelente. Ele sunt viitorul handbalului romanesc. Echipa noastra a fost compacta si jucatoarele foarte unite”, a marturisit Tadici.

Valeria Bese a spus, la finalul meciului de infarct, ca secretul victoriei in fata tarii-gazda a fost unitatea de care a dat dovada echipa nationala a Romaniei: “Suntem obisnuite sa luptam pana la capat. Sa revenim chiar daca suntem conduse cu 7 goluri. Era normal sa castigam. Cred ca fiecare sufera pentru fie-care, am fost unite si asta este secretul nostru”.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.