Aurelia Dobre, Lavinia Milosovici si Catalina Ponor nu se regasesc printre cele zece sportive care vor avea statui pe aleea gimnastelor din Deva.
Aleea gimnastelor de la Deva - o initiativa ce parea la inceput laudabila - tinde sa devina blamabila din cauza unei liste facute de igoranti si a unui primar care vrea sa schimbe istoria gimnasticii romanesti, Mircia Muntean.

Initiat in 2006 de subprefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, proiectul aleii gimnastelor a fost scos de la naftalina de Primaria Deva la inceputul acestui an. Gindita initial dupa modelul celebrului bulevard hollywoodian Walk of Fame cu stelute care sa poarte numele gimnastelor si antrenorilor, aleea gimnasticii va fi in final „insiruirea a 14 statui-portret ale celor mai galonati patru antrenori si a zece dintre gimnaste“, conform primarului Mircia Muntean. In opinia Primariei Deva, cei care merita sa-si vada bustul pe soclu sint antrenorii Bela Karoly, Marta Karoly, Mariana Bitang, Octavian Bellu si gimnastele Nadia Comaneci, Ecaterina Szabo, Lavinia Agache, Daniela Silivas, Andreea Raducan, Monica Rosu, Simona Aminar, Maria Olaru, Dana Sofronie si Gina Gogean.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.