Federatia Internationala de Fotbal a anuntat ca este foarte multumita de performantele balonului bionic folosit la CM al Cluburilor, cel care il atentioneaza pe arbitru atunci cand depaseste linia portii, si ca este posibil ca acesta sa fie introdus la urmatoarele turnee finale, informeaza NewsIn.

Mingea contine mai multi senzori magnetici care determina daca balonul a trecut linia portii, iar cei care l-au conceput sustin ca fotbalistii care l-au folosit sunt foarte multumiti de performantele lui. "Suntem foarte satisfacuti. Nicio minge nu a fost afectata si toate sistemele au functionat foarte bine", a spus seful departamentului de afaceri al FIFA, Gunger Pfau, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc astazi la Tokyo.

Arbitrul primeste un semnal in ceasul de la mana atunci cand balonul trece peste linia portii. FIFA vrea ca noile tehnologii sa inlature controversele si sa introduca noul balon la Campionatul Mondial din 2010.

Compania care a realizat noua minge afirma ca balonul rezista pana la o forta a gravitatiei de sapte ori mai mare decat cea normala si ca este mai usor de folosit de catre fotbalisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.