Camera deputatilor a adotat ieri proiectul de lege pentru combaterea violentei la competitiile sportive.

"Este un proiect de lege modern, asa cum cere Uniunea Europeana. Fenomenul o luase razna. Era o nebunie in fotbalul mondial, care a ajuns si in Romania. Am prevazut escaladarea violentei si pe stadioanele din tara noastra", a declarat Dumitru Dragomir, potrivit Romania Libera.

Conform legii aprobate marti, cea mai mare amenda, cuprinsa intre 1000 si 3000 lei sau prestarea a 150-300 ore de activitati in folosul comunitatii, precum si interzicerea accesului la competitiile si jocurile sportive de genul celor la care a savarsit fapta, se aplica spectatorilor care patrund pe suprafata de joc.

Speculantii vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1000 si 3000 lei, iar biletele gasite asupra lor vor fi confiscate.

Vestea ca legea a fost aprobata in Camera Deputatilor a starnit in schimb nemultumirea liderului de galerie a Farului Constanta, Sorin Mihailescu. Acesta a declarat ca legea nu poate fi credibila pentru ca a fost conceputa de un „infractor”, informeaza Gandul.

„Sa se duca la puscarie Dragomir. A ajuns un infractor care trebuia sa mai faca doi ani de puscarie sa dea legi. Cati dintre suporteri sunt infractori ? Sa isi dea demisia Dragomir din fruntea Ligii pentru ca nu poate un infractor sa vorbeasca de cinste. Oamenii nu vin la meciuri din cauza coruptiei si a partidelor trucate, nu din cauza suporterilor. in Franta, Danemarca, Suedia, Germania, nu ni s-a cerut nici buletinul cand am intrat pe stadion, dar la Farul spre exemplu nu putem intra fara buletin. Este strigator la cer. Daca Gica Popescu sau Lupescu erau in fruntea Ligii si vorbeau ei, era totul in regula, tot respectul, ei nu au fost infractori. Sa nu ne spuna insa unul ca Dragomir ce sa facem, unul care a inventat si Cooperativa“, a declarat, Sorin Mihailescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.