Liderii celor mai importante galerii din Liga I considera ca Legea privind prevenirea si combaterea violentei in sport initiata de presedintele LPF, Dumitru Dragomir, este aberanta si fara temei, informeaza NewsIn.

"E o mare prostie. Toate legile trebuie sa fie pe intelesul tuturor. Sunt prevederi prea drastice si nu au nicio noima. Legea e aberanta, trebuia gandita si facuta altfel. Mi-e frica sa nu aiba o repercusiune inversa, ca si fructul oprit. Nu cred ca aceasta Lege va duce la incetarea existentei fenomenului ultras din Romania.

Dragomir nu facuse nimic pentru fotbalul romanesc si vroia sa ramana si numele lui undeva si de aceea a facut aceasta Lege aberanta", a declarat unul dintre liderii galeriei Stelei, Dorin Taban.

Unul dintre liderii galeriei lui Dinamo, Mihnea Ionescu, e de parere ca Legea are darul de a 'asfixia' fenomenul ultras din Romania: "Proiectul de lege a fost facut de amatori si nu de profesionisti. Ei nu au facut decat sa copieze si sa traduca din normele Uniunii Europene. Fenomenul Ultras este inca un copil in Romania, dar acest proiect de lege il asfixiaza din fasa. Are darul sa ii termine si pe cei pusi pe rele, si pe cei pusi pe bune. Cred ca va indeparta pe toata lumea de pe stadioane, pentru ca oamenii se vor teme ca pot incalca anumite prevederi care le pot atrage sanctiuni foarte mari. Am fi preferat sa se ocupe specialistii de aceasta Lege, nu amatorii din LPF", a declarat Ionescu.

"Nu vreau sa mai comentez despre acest aspect. Eu stiam ca Legea va trece de Camera Deputatilor. Normal ca nu suntem de acord cu ea", a spus si liderul galeriei Rapidului, Petre Stefan.

Reactiile suporterilor au venit imediat dupa ce astazi, Camera Deputatilor a adoptat Legea privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive, initiata de deputatul PRM, Dumitru Dragomir, in contextul in care reprezentantii tuturor partidelor parlamentare au subliniat utilitatea acestei reglementari.

Altfel, directorul general al LPF, Ionut Lupescu a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca suporterii romani care au comis acte de huliganism pe stadioane nu isi vor putea achizitiona bilete la EURO 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.