Presa italiana de ieri a sustinut ca echipa nationala a Albaniei a fost dispusa sa aranjeze meciul retur cu Romania, scor 1-6, din preliminariile EURO 2008, la cererea presedintelui Federatiei Albaneze de Fotbal, sustine cotidianul italian La Stampa.

"Partida dintre Albania si Romania este suspectata ca a fost aranjata la nivel inalt, intre reprezentantii federatiilor. O lovitura puternica pentru credibilitatea meciului vine din partea Ministrului Turismului, Sportului, Culturii si Tineretului din Tirana, Ylli Pango, care a cerut interventia UEFA, iar principalul vinovat este banuit a fi presedintele Federatiei, Armand Duka", scrie editia online de ieri a cotidianului italian La Stampa.

Sursa citata scrie ca in Grupa G a preliminariilor pentru EURO 2008 sunt suspectate doua partide, Albania-Belarus (2-4) si Romania-Albania (6-1), meci care a dus la demisia selectionerului Otto Baric.

"Presedintele Federatiei Albaneze a vandut respectivele doua meciuri, iar acuzatiile sunt foarte clare", mai scrie ziarul, care precizeaza ca albanezii au mai apelat la trucarea unor meciuri si in trecut. "Este vorba despre ziua de 7 august 2002, in preliminariile Ligii Campionilor, partida dintre Dinamo Tirana si Brondby. Meciul a fost anchetat in detaliu, iar agentii pe pariuri sunt convinsi ca partida a fost trucata", se mai arata in articol, fiind publicata si o declaratie a purtatorului de cuvant al firmei de pariuri William Hill, Graham Sharpe: "Pariurile au fost efectuate in Londra si Manchester, cu rezultatul final de 0-5. Meciul s-a incheiat 0-4, dupa ce danezii au ratat mai multe ocazii in finalul meciului".

Alte partide suspecte in care au fost implicate echipe albaneze au fost Dinamo Tirana-Lokeren si Vllaznia-Dundee, din preliminariile Cupei UEFA, iar la ambele s-au pariat sume foarte mari pe victoria oaspetilor, dar au existat si alte intalniri despre care se banuieste ca au fost aranjate la cererea "sindicatului pariurilor".

Oficialii Federatiei Romane de Fotbal au declarat acum cateva zile ca acuzatiile conform carora meciul a fost trucat sunt pornite de la un conflict intern intre reprezentantii Federatiei Albaneze si autoritati, dupa ce premierul albanez a afirmat ca "selectionata Albaniei a vandut meciul cu Romania"

Echipa nationala a Romaniei este calificata la EURO 2008, unde va intalni nationalele Italiei, Olandei si Frantei in Grupa C.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.